Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Enheten för biostatistik söker en biostatistiker för en ny tillsvidareanställning. Enheten inrättades 2010 vid Institutet för miljömedicin och ansvarar för Biostatistics Core Facility vid Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting. Enheten bedriver spetsforskning inom områdena teoretisk och metodologisk statistik, epidemiologi, medicin och folkhälsa, bland annat. Institutet för miljömedicin är en institution vid Karolinska Institutet och en tvärvetenskaplig forskningsinstitution inom det breda området miljömedicin. Det fungerar också som vetenskaplig rådgivare till myndigheter inom miljömedicin.

Din roll

Enheten för biostatistik kan erbjuda en perfekt miljö för en ny biostatistiker att utvecklas vidare i, både på ett yrkesmässigt och personligt plan. Den nya biostatistikern kommer att samarbeta med forskare inom epidemiologi, toxikologi samt klinisk, molekylär och genetisk forskning, genom

  • planering och utformning av forskningsstudier
  • statistiska analyser och programplanering
  • tolkning och spridning av vetenskapliga resultat
  • undervisning och seminarier
  • datahantering i samarbete med databasutvecklare

Dessutom kommer den nya biostatistikern att ha möjlighet att delta i kurser, konferenser och workshops och vara involverad i verksamheten vid enheten för biostatistik.

Vem är du?

En examen i biostatistik, statistik, tillämpad matematik eller likvärdigt område förväntas. Kunskap i viss statistisk programvara (t.ex. Stata, R, SAS) krävs. God kommunikationsförmåga är viktigt, eftersom positionen innebär samarbete med forskare inom andra områden. Vidare behöver du som söker ha god förmåga att arbeta med många olika uppgifter samtidigt. Vi värdesätter intresse för professionell utveckling inom biostatistik. Tidigare erfarenhet inom forskning eller inom sjuk- eller hälsovårdsområdet är önskvärt men inte ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Instituet för miljömedicin, Solna

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2124/2024
Kontakt
  • Matteo Bottai, matteo.bottai@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb