Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. 

Forskargruppen för molekylär cellbiologi- och genterapi, LABMED, fokuserar på att utveckla nukleinsyreterapier för genetiska sjukdomar och är en del av Karolinska ATMP center. Vi har en bred kompetens inom gruppen och samarbetar med andra forskare inom KI, nationellt och internationellt.

Just nu söker vi en postdoktor för en tidsbegränsad anställning i 2 år (heltid).

Din roll

Projektet är inriktat på att utveckla nukleinsyrebaserade behandlingsstrategier för en rad neurologiska sjukdomar med fokus på Friedreichs ataxi och Huntingtons sjukdom. Vårt mål är att utveckla terapeutiska oligonukleotider att användas vid sjukdomar orsakade av tandem repeat-expansion. Som postdoktor förväntas du aktivt driva projektet framåt, vilket innefattar planering och utvärdering av experiment och resultat.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som har en doktorsexamen inom medicinsk vetenskap och har omfattande erfarenhet av arbete med cellodling, transfektion av oligonukleotider samt användandet av molekylärbiologiska tekniker. Du skall självständigt kunna planera verksamheten i samverkan med andra forskare. Erfarenhet av genterapi inom tandem-repeatsjukdomar och framställning av vektorer är meriterande

Som person ser vi gärna att du är noggrann, självständig och har analytisk förmåga. Du ska även vara strukturerad och kunna arbeta i team.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg, Huddinge


Läs om enheten för molekylär cellbiologi och genterapiforskning

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast 12 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2112/2024
Kontakt
  • Rula Zain, Forskargruppsledare, rula.zain@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb