Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I Johan Lundströms forskargrupp vid Institutionen för klinisk neurovetenskap finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan psykologi, neurovetenskap och medicin för att gemensamt försöka förstå hur det mänskliga luktsinnet fungerar. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Anställningen är som forskningsingenjör i ett projekt som försöker länka luktperception till hjärnans processande genom användandet av en rad olika metoder, bland annat elektrofysiologiska (EEG), funktionell och strukturell hjärnavbildning, samt beteende och psykofysiska mätningar.

I din roll som forskningsingenjör i gruppen kommer du att delta i ett delprojekt som försöker bestämma hur våra luktreceptorer processar lukter genom elektrofysiologiska mätningar och stimuleringar. Forskargruppen har utvecklat en ny metod som tillåter mätningar från vår luktslemhinna, där luktreceptorerna huserar, i friska individer. Du kommer främst att arbeta med att mäta responser från människans luktepitel under exponering för lukter samt utveckla analys av de erhållna elektrofysiologiska data som samlas in. Du använder sedan dessa analyser för att förstå det mänskliga luktsinnet. 

Vem är du?

Vi söker en analytisk person som har ett starkt intresse för forskning och att förbättra vår förståelse om hur det mänskliga luktsinnet fungerar. Masterexamen inom ingenjörsvetenskaperna och tidigare erfarenheter av analys av elektrofysiologiska data samt aktiv mätning av nervsignaler är ett krav. Tidigare erfarenhet av lukttest och analys är mycket meriterande. Vi lägger också stor vikt vid att den sökande har mycket god analytisk förmåga och goda kunskaper i programmering. Vidare lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, är ett krav. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1927/2024
Kontakt
  • Johan Lundström, Forskargruppsledare, johan.lundstrom@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, lisa.rister@ki.se:08-52483287
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb