Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

En postdoktortjänst är tillgänglig vid enheten för integrativ epidemiologi vid Institutet för miljömedicin. Vår forskargrupp fokuserar på att identifiera riskfaktorer och prognostiska indikatorer för neurodegenerativa sjukdomar, inklusive amyotrofisk lateralskleros (ALS), Parkinsons sjukdom (PS) och olika former av demens. Inom vår forskning använder vi oss av unika möjligheter att analysera registerdata, longitudinella kohortdata och fall-kontrollstudier i och utanför Sverige, för att förbättra vår förståelse för dessa sjukdomar. Vi har även ett nära samarbete med Neurologkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset. Denna postdoktortjänst är på ett år och kan påbörjas omgående.

Din roll

Arbetet innefattar att ansvara för en multiomikanalys av ALS, med fokus på att integrera genomik, metagenomik och proteomikdata. Dessutom kommer kandidaten att delta i ett forskningsprojekt med fokus på att identifiera olika förlopp innan patienter med neurodegenerativa sjukdomar fått sin diagnos. Inom projekten kommer unika forskningsdata att användas, som är inhämtade i Stockholmsregionen samt även nationella registerdata i Sverige, Frankrike, Australien och Storbritannien.

Den postdoktorala forskaren kommer att vara del av en etablerad forskargrupp som inkluderar seniora epidemiologer, statistiker och kliniker. 

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Tjänsten kräver en bakgrund inom bioinformatik och epidemiologi. Erfarenhet av multiomikanalys, systembiologi, registerbaserade studier med hjälp av avancerade beräkningstekniker (t.ex. ”disease pathway” eller ”human disease network”-analyser) är särskilt meriterande. En framgångsrik sökande förväntas även att ha en stark bakgrund gällande vetenskapliga publikationer och samarbeten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Insitutet för miljömedicin, Solna

https://ki.se/imm/enheten-for-integrativ-epidemiologi

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan..

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1834/2024
Kontakt
  • Fang Fang, professor , fang.fang@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb