Vill du bidra till en bättre hälsa för alla? 

På institutionen för fysiologi och farmakologi undervisar vi och bedriver internationellt slagkraftig forskning inom fysiologi, farmakologi, anestesiologi och intensivvård. Vi är ungefär 200 anställda medarbetare fördelat på ca 30 forskargrupper. 

Vi söker dig som är i början av din karriär och som gillar att arbeta självständigt i en bred roll i en internationell miljö. Du kommer att arbeta i tätt samarbete med två erfarna controllers i ekonomiteamet, samt övriga kollegor inom den administrativa enheten som ansvar för HR, kommunikation, utbildningsadministration och forskningsadministration. Tillsammans är vi cirka 10 personer och vår gemensamma uppgift är att tillhandahålla professionellt och kvalitativt stöd, så att institutionens forskare och lärare kan bedriva världsledande forskning och utbildning. Vårt jobb kännetecknas av hög kompetens, servicevilja och ett gott arbetsklimat. 

I denna roll kommer du att få möjlighet att lära dig mer om hur ekonomi och styrning fungerar på ett lärosäte och du får möjlighet att växa i en roll som kan utvecklas över tid. Är detta tjänsten för dig? Läs vidare och ansök nedan! 

Din roll

Som ekonom hos oss arbetar du brett med olika arbetsuppgifter och ger ett operativt stöd av hög kvalitet till såväl forskare som övriga medarbetare inom kärnverksamheten. Du kommer att bistå våra controllers, men får också egna ansvarsområden. Rollen innebär även ett nära samarbete med det gemensamma verksamhetsstödet vid Karolinska Institutet, i synnerhet Ekonomiavdelningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Stöd till institutionens forskargrupper i ekonomifrågor
 • Bokslutsarbete och månadsuppföljning
 • Löpande bokföring, avstämningar och utredningar
 • Projektekonomi, t ex nyupplägg, rekvirering av medel, återrapportering av projekt till finansiär
 • Viss kundfakturering och vidarefakturering
 • Ansvara för avtalsreskontran
 • Ansvara för anläggningsredovisningen
 • Ansvara för ekonomienhetens funktionsmejl; hantera och fördela inkommande ärenden
 • I rollen ingår också viss diarieföring och arkivering samt licenshantering, inventering och registervård

Andra liknande arbetsuppgifter kan förekomma.

Vem är du?

Rollen som ekonom innebär en kombination av analytiskt arbete och löpande uppgifter, vilket förutsätter att du är strukturerad, har gott omdöme och en utpräglad ansvars- och servicekänsla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad examen inom ekonomi, gärna med redovisningsinriktning, från universitet eller högskola eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i redovisning och ett intresse för att analysera siffror och se samband. Då vi verkar i en internationell miljö behövs det att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i både tal och skrift. Du har även god vana av Officepaketet och lätt för att lära sig nya system.

Det är meriterade om du tidigare har erfarenhet från att arbeta på svenskt lärosäte eller i staten. Om du tidigare har arbetat inom redovisning, har vana av arbete i affärssystem, som exempelvis Agresso/UBW eller Raindance, samt projektredovisning är det också meriterade.

Personliga egenskaper

Du är en person som är noggrann, har en förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och anpassar prioriteringar utifrån aktuell situation. Du trivs att hantera utmaningar och lösa problem som uppstår. Du har en mycket god förmåga att initiera och planera det dagliga arbetet genom ett proaktivt arbetssätt med målsättningen att ligga steget före. Du är en lagspelare och då du i din roll kommer att ha många kontakter med både interna och externa parter är det viktigt att du värdesätter relationer och har en god social kompetens.

Du har en analytisk förmåga och ett välutvecklat siffersinne. Du är kommunikativ med ett stort intresse för service. Med ansvarskänsla och noggrannhet driver du ditt arbete framåt samtidigt som du känner ett ansvar för det samlade resultatet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedrivs framgångsrik medicinsk forskning och vi har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Vi sitter i forskningsbyggnaden Biomedicum i ett öppet kontorslandskap. För administrativ personal tillämpas viss flexibilitet gällande arbetstider samt ges man möjlighet till ett arbetssätt som tillåter man kan arbeta en del av sin arbetstid på distans. Tjänsten är placerad i en kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. 

Placering: Campus Solna

Läs mer om vår avdelning här: https://ki.se/fyfa

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1664/2024
Kontakt
 • Kristina Ösund, administrativ chef, kristina.oesund@ki.se
 • Rebecka Jakobsson, HR-ansvarig, rebecka.jakobsson@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb