Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Strategiskt ledningsstöd är en avdelning direkt underställd universitetsdirektören och inom denna avdelning  är Development Office (DO) placerad.

Avdelningen har ca 30 anställda och:

 • utgör ett strategiskt och operativt stöd till KI:s ledning
 • genomför utredningar och analyser till stöd för ledningens ställningstaganden
 • arbetar för ökad privat extern finansiering till KI:s forskning via fundraising
 • stödjer ledningen i dess interna och externa representation
 • samverkar med andra verksamheter inom och utom KI.

Din roll

Fundraising handlar om att bygga långsiktiga, ömsesidiga och hållbara relationer med samarbetspartners och vänner i omvärlden och utifrån dessa relationer skapa ökat stöd från privatpersoner, stiftelser och företag, både i och utanför Sverige. Development Office bistår universitetets ledning med kvalificerat stöd genom att initiera och långsiktigt utveckla dessa relationer. Vi är idag ett team på 6 personer och söker nu en till Senior Development Officer för att fortsatt öka vår externa finansiering. Därför söker vi dig som engagerat vill arbeta för att stärka stödet till KI:s världsledande forskning och utbildning och därmed vara med och bidra till en bättre hälsa för alla.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Fundraiser blir att utveckla KI:s arbete med extern privat finansiering inom det som kallas major gifts. Du kommer att arbeta med att i nya och befintliga nätverk skapa intresse och nyfikenhet för den verksamhet som bedrivs vid Karolinska Institutet.

Du förväntas bygga och vårda ett stort kontaktnät i prioriterade målgrupper. I rollen för du en nära dialog med KI:s ledning och forskare. Du guidar forskarna i att etablera och bygga ömsesidigt värdefulla relationer med KI:s donatorer och ser till att forskarna presenterar sina mål och sin verksamhet på ett engagerande och lättbegripligt sätt - därför ser vi gärna sökande med erfarenhet från eller med examina från den medicinska sektorn. Erfarenhet från forskning eller från andra roller inom akademin är också meriterande.

Vem är du?

Personen vi söker:

 • har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt generera intäkter och sluta avtal
 • har ett stort personligt nationellt och gärna även internationellt nätverk bland våra målgrupper; filantroper, stiftelser och företag
 • är en mycket skicklig kommunikatör i både tal och skrift, såväl på svenska som engelska, med erfarenhet av att ta fram målgruppsanpassade budskap och erbjudanden
 • har gärna god kännedom om den akademiska miljön liksom forskningens villkor
 • har universitetsutbildning, gärna inom life science.

Erfarenhet från motsvarande positioner vid universitet eller insamlingsorganisationer är meriterande, liksom erfarenhet från forskning, private banking, stiftelseverksamhet eller andra relevanta branscher inom näringslivet. Extra meriterande är erfarenhet från verksamheter inom Life Science, gärna med examina inom området.

För att lyckas i rollen ska du:

 • ha hög social kompetens och en mycket god relationsskapande förmåga
 • vara noggrann, uthållig, lyhörd och långsiktig i ditt relationsbyggande och ha förmåga att balansera driv och tålamod
 • ha förmåga att identifiera nya möjligheter, liksom att formulera och tillämpa strategier för att nå ut till nya målgrupper, på nya marknader etc.
 • vara strukturerad samt mål- och resultatinriktad ha hög integritet med väl grundade och tydliga värderingar samt ha mycket lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4100/2023
Kontakt
 • Jenny Löhr, enhetschef, 070-5391600,jenny.lohr@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2023-10-27
Sista ansökningsdag 2023-12-10

Tillbaka till lediga jobb