Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår forskargrupp söker en begåvad forskningsassistent eller forskningsingenjör inom avancerad bildbehandling för att ansluta till vårt dynamiska team av forskare, radiologer, fysiker och röntgenläkare. Vår forskargrupp utvecklar, validerar och tillämpar avancerade bildtekniker i klinisk vardag. Vi arbetar för att skapa kvantitativa bildbiomarkörer som leder till bättre behandling samt bildmetoder som ger oss en djupare patofysiologisk förståelse. Vi arbetar med särskilt fokus på neuroinflammatoriska och neurodegenerativa sjukdomar såsom multipel skleros (MS), Parkinsonismer, demens, amyotrofisk lateralskleros (ALS) samt Covid-19 i både hjärnan och lungorna. Vi har tillgång till de senaste bildteknikerna, inklusive klinisk 7 Tesla MR och klinisk fotonräknande DT. Vi har också många internationella samarbeten och stödjer flera storskaliga forskningsprojekt. Som forskarassistent/-ingenjör kommer du ha en central roll i vår grupp som ständigt strävar efter att implementera de senaste bildtekniska framstegen för patienternas bästa.

Din roll

Din huvudsakliga roll i teamet kommer att vara att optimera verktyg för bildanalys i så kallade pipelines med särskilt fokus på kvantitativ MR och data från fotonräknande DT. Detta inkluderar koordinering av datalagring, pseudonymisering och avancerade bildanalystekniker.

Du kommer att vara ansvarig för att sätta upp automatiserade bildanalysverktyg för radiologiska forskningsstudier på vår beräkningsserver med Docker. Ditt arbete ska vara strukturerat och väl dokumenterat, vilket ger grunden för vetenskapliga publikationer av hög kvalitet.

Vårt arbetsflöde medger att en del av arbetet kan göras på distans. Dessutom finns det möjligheter till utveckling och avancemang inom forskargruppen.

Dina bidrag kommer att främja den bildtekniska forskningen och i förlängningen förbättra våra patientutfall. 

Vem är du?

Krav:

 • Kandidat-/bachelorexamen i medicinsk teknik, datavetenskap, informatik, fysik, matematik eller närliggande område.
 • Dokumenterad erfarenhet av bildteknisk forskning vid universitet på hög nivå, gärna exemplifierat genom författarskap i vetenskapligt granskade vetenskapliga publikationer.
 • Erfarenhet av att hantera stora bilddataset; särskild hänsyn kommer att tas till DT och MR av hjärna, ryggmärg, lungor och blodkärl.
 • Utmärkta programmeringskunskaper, företrädesvis i språk/verktyg som Python, MATLAB, Bash, Linux CLI, Git, SQL, R samt utveckling av maskininlärningsalgoritmer.
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med virtualisering och underhåll av miljöer som Docker eller Kubernetes.
 • God kännedom om grundläggande principer för mjukvaruutveckling: Dokumentation, versionskontroll, kontinuerlig integration och testning.
 • Stark analytisk och problemlösningsförmåga.
 • God förmåga att samarbeta med vårdpersonal och andra forskare för att utveckla lösningar som möter deras behov.
 • Flytande i skrift och tal på engelska.

 

Kvalifikationer:

 • Masterexamen i medicinsk teknik, datavetenskap, informatik, fysik, matematik eller ett relaterat område. En doktorsexamen inom samma områden är en särskilt stark merit.
 • Expertis i att implementera maskin-/djupinlärningsalgoritmer för bildsegmentering/-klassificering och rendering av volumetrisk 3D- och 4D-dicom-bilddata.
 • Erfarenhet av att arbeta med DICOM-servrar (såsom ORTHANC) och webbaserade PACS-lösningar (som OHIF viewer).
 • Tidigare arbete/publikationer med fokus på kvantitativa bildbiomarkörer och relaterad statistik. Erfarenhet av reproducerbarhetsanalyser och utvärdering av behandlingssvar är starka meriter.
 • Dokumenterad erfarenhet av vetenskapligt skrivande.
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta i samarbetsorienterade internationella multicenterstudier.

Vad erbjuder vi

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 


Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20e oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3701/2023
Kontakt
 • Mikaela Hernberg, HR-administratör, 0852483047
 • Tobias Granberg, Forskargruppledare, 0700606087
Facklig företrädare
 • Arsalan Amir, SACO, +46704831165
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Venus Azhary, OFR, +46707124127
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb