Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår verksamhet finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan psykiatri, neurologi och neurovetenskap för att gemensamt försöka förstå hur människans hjärna fungerar och hur neuropsykiatriska och neurodegenerativa sjukdomar påverkar hjärnfunktionen. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Med hjälp av avancerad avbildningsteknik kan hjärnans funktion undersökas hos friska forskningspersoner och patienter med neurologiska eller psykiska sjukdomar. Positronemissionstomografi (PET) är en avbildningsteknik som med biomarkörer kan studera till exempel hjärnans fysiologi, som olika signalsystem, eller patologi i psykiatriska eller neurodegenerativa sjukdomar. Detta ger möjlighet att förstå hjärnan, förbättra diagnostik och optimera behandling med såväl etablerade som nya läkemedel.

Vi söker en läkare ansvarig för PET-studier på Brain Molecular Imaging Center (BMIC) vid Karolinska Institutet. Du kommer att ansvara för PET-studier hos friska frivilliga forskningspersoner eller patienter tillsammans med forskningspersonal. Kliniskt arbete med friska frivilliga forskningspersoner eller patienter följer “Good clinical practice” (GCP), som innebär att “standard operating procedures” (SOPar) följs och kliniska procedurer dokumenteras. Du kommer att medverka i planering och granskning av studieprotokoll, ansökningsprocesser till regulatoriska enheter, ansvara för screening och kliniska undersökningar av forskningspersoner och deltaga i planerings- och forskningsmöten.

Vem är du?

Du ska ha läkarexamen och svensk legitimation med specialistutbildning i neurologi, psykiatri eller radiologi/nuklearmedicin. Erfarenhet av liknande arbete och forskning inom specifikt PET, men även andra avbildningstekniker som SPECT och MRI, är meriterande. Det är även meriterande om du är disputerad. Flertalet forskningsstudier är kliniska prövningar så erfarenhet av arbete i sådana studier och arbete inom GCP är meriterande. Även vana kring ansökningsprocesser till Etikprövningsmyndigheten och Läkemedelsverket är meriterande. Då vi arbetar i en mycket internationell miljö är det ett krav att du kan uttrycka dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om core-faciliteten BMIC som du kommer ingå i
Läs mer om PET-forskning på KI

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18e oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3702/2023
Kontakt
  • Anton Forsberg Morén, Enhetschef, anton.forsberg.moren@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, camilla.ingelborn@ki.se,08-52483045
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-18

Tillbaka till lediga jobb