Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker fem engagerade psykologstuderande (eller motsvarande) för arbete inom ett forskningsprojekt som bedrivs i Johan Bjurebergs forskargrupp vid Centrum för psykiatriforskning, Institutionen för klinisk neurovetenskap på Karolinska Institutet. I forskargruppen bedrivs interventionsstudier kring emotionsreglering hos ungdomar, experimentella studier kring självskada, samt registerstudier. Den aktuella studien använder sig av strukturerade video-intervjuer med tonåringar (13-19 år) för att skapa individ-unika ”symptomnätverk”, en ny modell för psykiatrisk diagnostik som är tänkt att användas för att kunna individanpassa behandling i framtiden. Totalt kommer ca 100 intervjuer göras, vilket fördelas över ca 5 forskningsassistenter.

Din roll

Det aktuella projektet gäller följande:

  • Göra strukturerade intervjuer via video med tonåringar kring vilka problem de upplever i sin vardag, och hur dessa orsakar varandra.
  • Finnas tillgänglig för att boka intervjutider även vardagskvällar och helger (exakt tid bokas med den enskilda tonåringen).
  • Finnas tillgänglig för en intensiv datainsamlingsperiod i slutet av november till början av december.

Forskargruppen sitter i Norrtull men arbetsuppgifterna kommer till stor del kunna skötas hemifrån. 

Vem är du?

Vi söker dig med som är noggrann och både kan följa en hårt strukturerad intervjuguide, men samtidigt vara flexibel för att en intervju om psykisk ohälsa kan vara känslosam för en tonåring, och jobbiga teman kring trauma, mobbing, självmordstankar eller övergrepp kan komma upp. Vi ser gärna ser att du hunnit gå några terminer på psykologprogrammet (till exempel att du nu går termin 4, 5 eller 6), och har erfarenhet av att arbeta med tonåringar. Intresse för forskning är självklart en fördel, och då projektet kommer ha flera perioder av datainsamling och analys finns möjlighet att göra fler intervjuer i framtiden och eventuellt även skriva examensarbete inom projektet. För tjänsten är det krav på flytande svenska i tal och skrift. 

Timanställning

Tillfällig anställning innebär att du kan komma att tas i anspråk för enstaka, kortvariga anställningsperioder. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje särskilt tillfälle du tas i anspråk för arbete. Du har rätt att tacka nej till sådant erbjudande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. 

Placering: Norrtull

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9e oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Norrtull
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3622/2023
Kontakt
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
  • Lars Klintwall, Postdoktor, lars.klintwall@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb