Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Karolinska Institutet (KI) är en arbetsplats för dig som söker ett stimulerande och utvecklande arbete och som vill bidra till samhällets utveckling genom att stödja forskning och utbildning inom medicin och hälsa. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt engagerade team och bidra med din kompetens på en strategisk såväl som operativ nivå.

Kommunikatörspoolen tillhör KI:s centrala kommunikationsavdelning och består i dag av sju kommunikatörer. En teamledare leder teamet. Kommunikatörerna i kommunikatörspoolen anlitas som internkonsulter av olika uppdragsgivare inom KI för varierande och långsiktiga uppdrag. För denna tjänst kommer du att tillhöra kommunikatörspoolen, och ha flera uppdrag varav det största är för Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa (KBH).

Kommunikationsavdelningen har cirka 35 medarbetare som är fördelade på tre enheter och leds av KI:s kommunikationsdirektör. Som medarbetare vid kommunikatörspoolen och kommunikationsavdelningen har du tillgång till, och nära kontakt med, andra kommunikatörer som stöd i ditt arbete samt möjlighet till kontinuerlig utveckling. Enhetschefen för enheten för kommunikationssamordning och varumärke är din chef, och i det dagliga arbetet har du stöd av teamledare.

Din roll

I rollen ingår att ge rådgivande och operativt kommunikationsstöd till de olika interna uppdragsgivarna. Du kommer att arbeta i nära samarbete med ledningsfunktionen hos respektive uppdragsgivare och delar din tid mellan dem. 20% av din arbetstid är du dedikerad kommunikationsavdelningen för övriga projekt, kompetensutveckling och avdelnings- och enhetsmöten.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen:

 • Driva och planera kommunikationen för uppdragsgivarnas olika verksamheter
 • Genomföra och följa upp planerade kommunikationsinsatser
 • Löpande ge rådgivande och operativt kommunikationsstöd till institutionsledning, forskare och andra medarbetare.
 • Producera målgruppsanpassat innehåll för digitala kanaler, ofta baserat på akademiska texter och rapporter, samt skapa nya webbsidor vid behov

Du arbetar i nära dialog med uppdragsgivarna och rapporterar till både dem och kommunikatörspoolens teamledare.

Vem är du?

Du är en självgående, social kommunikatör som uppskattar att initiera och utveckla relationer med andra i ditt arbete. Du trivs allra bäst i en roll med varierande arbetsuppgifter, där du både kan planera, agera rådgivare och arbeta operativt med allt från webbpublicering till textproduktion och projektledning.

I rollen som internkonsult behöver du vara driven och strukturerad, och trivas med att ta egna initiativ utifrån de behov och förväntningar som finns hos uppdragsgivarna vid uppdragen. Du är effektiv och noggrann, har en utpräglad känsla för service och är mån om att leverera med hög kvalitet. Du tycker om att hjälpa andra och delar generöst med dig av dina kunskaper. Då uppdrag kan variera över tid är det viktigt att du har en flexibilitet och förändringsbenägenhet.

Du som söker denna roll har:

 • examen från universitet/högskola med kommunikation som huvudämne eller annan utbildning vi bedömer som likvärdig
 • minst tre års sammanhängande erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
 • god vana av att producera text anpassat för kanal och målgrupp
 • goda kunskaper inom webbkommunikation och webbpublicering
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt och muntligt

Det är särskilt meriterande om du även har:

 • erfarenhet av att producera digitala nyhetsbrev
 • kunskaper inom bildredigering och enklare filmproduktion
 • erfarenhet av att vara kommunikatör för projekt och/eller erfarenhet av att leda projekt
 • tidigare arbetat som konsult med olika uppdragsgivare/kunder eller motsvarande

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3553/2023
Kontakt
 • Maria Sachs, Teamledare, 08-52486258,maria.sachs@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb