Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Ämnesbeskrivning

Epidemiologi är läran om utbredning och orsaker av hälsorelaterade tillstånd och händelser i befolkningen. Inom psykiatrisk epidemiologisk forskning är vårt mål att bidra till bättre vård för personer med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättingar, genom ökad kunskap kring diagnosernas uppkomst, riskfaktorer, samsjuklighet, behandling och konsekvenser. Forskningen vid MEB bygger på de unika svenska förutsättningarna för epidemiologisk forskning, inklusive en lång tradition av att använda individuellt kopplade hälsoregister och biobankssamlingar.

Din roll

Institutionen söker en senior forskare på 20% inom forskningsområde psykiatri epidemiologi som förväntas stimulera och utveckla institutionens verksamhet. Huvuduppgiften för denna tjänst är att bedriva oberoende forskning för att öka förståelse för miljömässiga och genetiska faktorer som bidrar till psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättingar hos barn och unga. I tjänsten ingår också att vara engagerad i akademiskt ledarskap samt att fungera som handledare för doktorander.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskare är den som, utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har uppvisat vetenskaplig skicklighet. Den sökande ska vara forskningsledare och ha en egen etablerad forskningslinje. Den sökande ska därutöver ha en dokumenterad vetenskaplig produktion av hög kvalitet med särskilt beaktande de senaste sex åren, ha en potential att driva forskningen kraftfullt framåt samt vara nationellt och internationellt erkänd. Den sökande ska även ha långsiktig och god företrädesvis extern finansiering samt ha visat en potential att erhålla ytterligare extern finansiering. Den sökande ska också ha erfarenhet av undervisning och handledning samt uppvisat goda ledaregenskaper.

Den sökande ska ha docentur inom psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri eller epidemiologi.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Stor vikt läggs vid forskningsexpertis inom området och förmågan att bedriva en oberoende forskningslinje
  • Förmåga att erhålla finansiering, vilket framgår av att ha säkrat finansiering som huvudsökande i öppna utlysningar i nationell eller internationell konkurrens (t.ex. nationella forskningsråd) är ett krav.
  • Erfarenhet av att handleda minst två doktorander som huvudhandledare.
  • Den sökande ska ha publicerat minst 10 artiklar inom psykiatri som första eller sista författare;

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 september 2023.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3439/2023
Kontakt
  • Paul Lichtenstein, Professor, paul.lichtenstein@ki.se
  • Adina Nisell, HR, adina.nisell@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb