Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för Aging Research Center (ARC)

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en avdelning inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Din roll

Den aktuella tjänsten kommer att fokusera på biomarkörer för lukt- och kognitiv funktion i åldrandet och i samband med demens. Innehavaren av tjänsten kommer att arbeta med data insamlade på en kognitiv mottagning (n = 250) och inom ramen för populationsbaserade Swedish National Study on Aging and Care-Kungsholmen (SNAC-K, n = 2500). Tillgängliga biomarkörer inkluderar markörer från cerebrospinalvätska, blod och hjärnavbildning. Studien baserad på den kognitiva mottagningen är för tillfället en tvärsnittsstudie men uppföljning pågår. SNAC-K-studien innefattar upprepade mätningar av lukt, kognition och demens över 18 år. Under postdoktorperioden kommer kandidaten planera, analysera, strukturera och rapportera resultat från dessa och andra databaser.

Detta är en tidsbegränsad tjänst på heltid på 2 år med start i juni 2023.

Vem är du?

Vi söker en motiverad och kreativ person som kan arbeta både självständigt och som en del av ett team. Sökanden bör ha en bakgrund inom psykologi eller kognitiv neurovetenskap. Det är en fördel om kandidaten har kunskap inom områdena kognitivt åldrande eller luktsinnesfunktion. Tidigare erfarenhet av longitudinella populationsbaserade databaser och avancerad statistisk modellering anses också meriterande. Utmärkta färdigheter inom samarbetsförmåga, kommunikation och vetenskapligt skrivande är ett absolut krav för tjänsten. Oberoende och stark motivation förväntas genom hela projektet.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vid bedömning av de sökande lägger vi stor vikt vid forskningskompetens inom angivna områden. Dessutom kommer stor vikt att läggas på samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt samt personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: ARC, Solna

Information om NVS

Information om ARC

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 april 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1025/2023
Kontakt
  • Erika Jonsson Laukka, Lektor, Forskargruppsledare, erika.jonsson.laukka@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb