Vill du bidra till medicinsk forskning och utbildning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Avdelningen för Klinisk fysiologi bedriver forskning med syfte att öka kunskapen om kopplingen mellan fysisk aktivitet och hälsa om orsakerna till nedsatt kroppslig funktion. Vi studerar inflytandet av faktorer såsom ålder, kön, kost och genetisk variation. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset.

Just nu söker vi en avdelningssamordnare för en tillsvidareanställning.

Din roll

I rollen som avdelningssamordnare på avdelningen för Klinisk fysiologi ingår att ha en central stödfunktion i samtliga delar av verksamheten. Du kommer fungera som ”spindeln i nätet” och stötta avdelningschef i personal- och ekonomiadministrativa frågor samt hjälpa lärare och forskare i utbildnings- och forskningsverksamheterna. I det dagliga arbetet ingår nära kontakt med den institutionsgemensamma administrationen.

I rollen ingår huvudsakligen:

 • Hantering av avdelningens ekonomi och budget
 • Hantering av ärenden i systemet UBW, så som fakturabetalningar, anknytningar & inköp
 • Personaladministration i systemet PA-webben
 • Viss hantering av HR-relaterade frågor kring nyanställning
 • Administration kring forskningsprojekt och utbildningsprojekt
 • Bokning av konferenser, möten och resor, samt workshops
 • Samordning av disputationer

Därutöver kan annan forsknings- och utbildningsadministration tillkomma utifrån verksamhetens behov.

Vem är du?

Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter. Utöver det har du goda IT-kunskaper. Du ska ha mycket goda kunskaper i Word och Excel, samt KI-systemen UBW samt PA-webben och ska ha arbetat hos statlig myndighet tidigare. Det är en fördel att ha administrativ erfarenhet av forsknings- och utbildningsfrågor samt andra ekonomisystem. Som person behöver du vara noggrann och flexibel och planera och prioritera dina arbetsuppgifter självständigt. För att lyckas i rollen som avdelningssamordnare är du även kommunikativ och serviceinriktad med god samarbetsförmåga samt engagemang för ditt arbete. Du bör ha lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för Laboratoriemedicin

Läs med om avdelningen Klinisk fysiologi

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 4 april.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-753/2023
Kontakt
 • Maria Westerståhl, Bitr. Avdelningschef, maria.westerstahl@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb