Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsaker. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb

Ämnesområde

Reproduktiv hälsa och cancer är två områden där register-baserad epidemiologi är viktigt för att utvärdera risker och prognosfaktorer. Genom att utnyttja storleken i hälsodataregister från Socialstyrelsen kan avancerade statistiska modeller användas för att studera överlevnad i cancer och vilka möjligheter canceröverlevare har att genomgå fertilitetsbevarande åtgärder och bli föräldrar efter genomgången cancerbehandling. Dessa register kan även kompletteras med information från kliniska databaser och kvalitetsregister.

Din roll 

Som forskningsspecialist kommer du i huvudsak ansvara för koordineringen av ett flertal olika projekt rörande både register-baserade och kliniska studier av cancer, graviditet och fertilitet. En del av arbetet handlar om att samordna forskningsprojekt gentemot kliniker som genomför fertilitetsbevarande åtgärder i Sverige. Din roll kommer omfatta planering och genomförande av forskning inom vår forskargrupp, där du kommer arbeta med frågeställningar, datainsamling, databearbetning, statistisk analys och programmering, samt sammanställning av resultat och artikelförfattande.

Behörighetskrav

Du ska ha avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Du ska ha samt minst 3 års dokumenterat forskningsarbete efter disputation. Du ska ha erfarenhet från forskning inom cancerepidemiologi och reproduktionsepidemiologi, samt statistisk modellering med överlevnadsanalys. Då tjänsten omfattar koordinering av forskningsprojekt gentemot kliniker för fertilitetsbevarande åtgärder i Sverige är kunskaper i svenska ett krav. Färdighet i engelska är också ett krav.

Bedömningsgrunder

Vetenskaplig skicklighet inom register-baserad epidemiologi inom cancer och reproduktion är den viktigaste bedömningsgrunden. Den sökande måste också ha dokumenterad erfarenhet av projektledning och statistiskt analysarbete.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av register-baserad epidemiologi med nationella hälsodataregister från Socialstyrelsen, samt kvalitetsregister
  • Erfarenhet av databearbetning av stora registerdatamängder och statistiskt analysarbete med SAS och Stata
  • Kunskaper och praktiska färdigheter om design av kohortstudier samt överlevnadsanalys för cancerpatienter, inklusive metoder för relativ överlevnad
  • Erfarenhet från forskning med kliniska patientdata
  • Första- och sistaförfattarskap på vetenskapliga artiklar publicerade efter disputation
  • Erfarenhet av handledning av studenter som huvud- eller bihandledare
  • Personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, självständighet, ett strukturerat arbetssätt samt problemlösande analysförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av presentationer vid internationella vetenskapliga konferenser
  • Erfarenhet av internationella forskningssamarbeten
  • Pedagogisk erfarenhet från undervisning

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1999/2022
Kontakt
  • Paul Dickman, Professor, paul.dickman@ki.se, 08-52486186
  • Anna Johansson, Docent, anna.johansson@ki.se, 08-52486169
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2022-05-04
Sista ansökningsdag 2022-05-17

Tillbaka till lediga jobb