Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en engagerad forskningssamordnare till Johan Hartmans forskargrupp. Forskargruppen arbetar med cancerforskning, särskilt bröstcancerforskning med målsättning att förbättra klinisk diagnostik. Gruppen arbetar tvärvetenskapligt och projekten spänner från kliniknära diagnostikprojekt, AI-baserad bilddiagnostik till experimentell laborativ forskning och cancersekvensering. I forskargruppen ingår bioinformatiker, prekliniska forskare och kliniska patologer. Forskargruppen är internationell och arbetsspråket är huvudsakligen engelska. Samtliga forskningsprojekt bedrivs i nätverk med deltagare från många olika forskargrupper, huvudsakligen från KI. Vi erbjuder en stimulerande, internationell forskningsmiljö där du ges möjlighet att bidra till förbättrad cancerdiagnostik.

Din roll

Som forskningssamordnare får du ett omväxlande arbete med utvecklingsmöjligheter. Du kommer att koordinera flera forskningsprojekt och arbeta nära gruppledaren. Du är spindeln-i-nätet där du med eget driv planerar och prioriterar ditt arbete. Arbetet utförs såväl självständigt som i team. Rollen är varierande och innebär bland annat ansvar för:

  • Skriva ansökningar tillsammans med forskare (forskningsanslag, etikansökningar etc) på både svenska och engelska
  • Fakturahantering och enklare budgetfrågor
  • Personalärenden i form av rekrytering, arvode, resor och utlägg
  • Att vara kontaktperson gentemot olika interna och externa samarbetspartners
  • Uppdatera forskargruppens hemsida
  • Sköta revisioner
  • Kemikalieinventering
  • Assistera gruppledaren i administration av kurser

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biomedicin eller motsvarande där PhD är en stor merit. Du är flexibel, kommunikativ och serviceinriktad. Du ska ha god datorvana och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt vara flytande i både svenska och engelska. Erfarenhet av ansökningar för forskningsanslag är en merit. En förutsättning för att klara av uppdraget är att du har en väl utvecklad social kompetens, initiativförmåga, ett flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt samt är prestigelös. Det är meriterande om du har laborativ vana, erfarenhet inom cell- och molekylära tekniker samt erfarenhet av DNA- och RNA extraktioner. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Hartman Lab

Hartmans Forskargrupp

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 juni 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2590/2021
Kontakt
  • Johan Hartman, 073-976 02 42, johan.hartman@ki.se
Facklig företrädare
  • Andreas Lundqvist, SACO, 08-524 823 38
  • Helen Eriksson, OFR, 08-517 762 79
Publicerat 2021-05-27
Sista ansökningsdag 2021-06-20

Tillbaka till lediga jobb