Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning i immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 430 aktiva anställda, däribland 100 doktorander, 50 Postdoktorander och 26 professorer. Avdelningen är tvärvetenskaplig och överbygger ett brett spektrum av grundläggande och translationella forskningsinsatser samt stöder nationella och internationella samarbeten.

Din roll

Du kommer att ingå i en tvärvetenskapligt och nära samarbetande forskargrupp som är verksamt inom kromatin- och RNA-biologi, funktionell och / eller jämförande genomik. Som medlem av Kutters labb kommer du att arbeta med att optimera och integrera nya transkriptom och tillvägagångssätt för regulatoriskt gennätverk ( baserat på enkelcell RNA-sekvensering och epigenomet profilering ) till studien för genreglering och RNA-bearbetning i metabola sjukdomar med användning av data erhållna från musstudier och patienter. Du kommer att ta en stark ledning i projektets design och ledning samt generering av data, analyser och tolkning, delta i gruppens allmänna uppgifter samt samarbeta med andra teammedlemmar. Du förväntas även att rapportera de vetenskapliga resultaten i form av vetenskapliga manuskript, delta i vetenskapliga möten och effektivt kommunicera med kollegor. Förmågan att arbeta i en mycket tvärvetenskaplig och internationell miljö och att engagera sig i kontinuerlig professionell utveckling är ett måste.

Vem är du?

Kandidaten måste ha tilldelats en avancerad masters examen (dvs. magisterexamen) i bioinformatik och / eller beräkningsbiologi samt har fått utbildning inom beräknings (och experimentella ) metoder. Vi letar efter en motiverad kandidat som har en gedigen bakgrund inom beräkningsbiologi, bioinformatik, genomik, molekylärbiologi, genetik och / eller biokemi. Bevisad erfarenhet av att arbeta med eukaryot genreglering, transkriptomomfattande studier och RNA-biologi är viktigt. Förkunskaper inom bioinformatik och R-programmering för statistisk beräkning och grafik är meriterande. Kandidaten bör vidare vara samarbetsvillig, vetenskapligt nyfiken och bör ta med oberoende och originella idéer in i projektet. Eventuella tidigare register över oberoende forsknings-samt produktiva interaktioner inom en tvärvetenskapligt miljö (t.ex. , första- och / eller co-author publikationer i hög profilstidskrifter) är fördelaktiga. Eftersom den sökande kommer att arbeta i en tvärvetenskaplig miljö är förmågan att arbeta med andra forskare och därför ha god kommunikationsförmåga viktig (kunskaper i talad och skriftlig engelska). 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-02-17.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-603/2021
Kontakt
  • Claudia Kutter, claudia.kutter@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
Publicerat 2021-02-04
Sista ansökningsdag 2021-02-17

Tillbaka till lediga jobb