Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vid Avdelningen för försäkringsmedicin bedriver vi forskning och undervisning om olika aspekter av sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation. Exempel på forskningsområden är orsaker till sjukfrånvaro, möjliga konsekvenser av att vara sjukskriven, vad som påverkar återgång i arbete och om sjukskrivningspraxis. Olika typer av data används i såväl epidemiologiska som kvalitativa analyser. Vi är cirka 40 personer och driver cirka 25 olika forskningsprojekt. Vi har etablerat flera stora databaser och har omfattande samarbete med andra forskare, såväl i Sverige som internationellt. Eftersom frågeställningarna är mycket komplexa är behovet av tvärvetenskapliga studier stort. Personer med olika utbildningsbakgrund ingår i projekten och vi har en givande interaktion i forskningen. Nu söker vi ytterligare personer till några av våra projekt. Varmt välkommen med en ansökan.

Din roll

Vi söker en eller möjligtvis flera personer som kommer att arbeta i forskningsprojekt inom avdelningen. Tjänsten består av att delta i, planera och genomföra forskningsprojekt inom försäkringsmedicin/sjukfrånvaroforskning. Arbetet innebär insamlande av enkätdata, statistiska analyser av datamaterial, datamanagement, manusskrivande samt anslagsansökningar, i nära samarbete med projektledare och övriga projektdeltagare. Nu behöver vi personer bl.a. för studier rörande personer med multipel skleros, om trafikskador samt i en studie om sjukskrivningspraxis.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du har kompetens inom medicin, psykologi, sociologi, socialt arbete, folkhälsa, försäkringsmedicin eller motsvarande samt erfarenhet av epidemiologiska och statistiska dataanalyser. Erfarenhet av forskning inom sjukfrånvaroområdet är meriterande. Goda kunskaper i svenska och i engelska är ett krav. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet, initiativförmåga samt självständighet. Arbetet innebär nära samarbete med andra, varför god samarbetsförmåga också är av stor vikt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om Kristina Alexandersons forskargrupp
Läs mer om projektet du kan komma att arbeta i

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5e augusti 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2666/2020
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, Perosnalhandläggare, 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
  • Kristina Alexanderson, Forskargruppsledare, kristina.alexanderson@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-06-15
Sista ansökningsdag 2020-08-05

Tillbaka till lediga jobb