Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Vid Sektionen för arbetsterapi pågår nu projektet F@ce 2.0 - en ny modell för en personcentrerad, teknikbaserad rehabiliteringsintervention för personer med stroke.  Syftet med projektet är att implementera och utvärdera en modell för rehabilitering, F@ce, där en mobiltelefon eller en surfplatta (IKT) används för att stödja aktivitet och delaktighet i vardagslivet för personer med stroke och deras familjer.
Vi söker nu en medarbetare för en halvtidsanställning under 2 år.

 Projektet

Arbetet sker inom ramen för två projekt där F@ce 2.0 implementeras, ett projekt genomförs i Stockholm och Dalarna och det andra i Uganda. De forskare som arbetar med detta specifika projekt tillhör forskargruppen HELD (https://ki.se/en/ nvs/the-held-research-group) som utvecklar och utvärderar nya komplexa interventioner samt studerar effekterna av de nya insatserna i nära samarbete med hälso- och sjukvårdspersonal för att underlätta att resultaten av forskningen kommer till användning i klinisk praxis. Projekten är multidisciplinära och leds av professor Susanne Guidetti och medarbetare. Dessa två projekt genomförs i samarbete med Högskolan Dalarna, Stockholms universitet och London School of Hygiene and Tropical Medicine. Syftet är att pröva och utvärdera effekten av att använda informations- och kommunikationsteknologi för att öka aktivitet och delaktighet i vardagslivet efter stroke för familjer i olika kontext.

Din roll

Arbetsuppgifter innebär att utifrån de projektplaner som finns vara behjälplig med att finna enheter för att rekrytera deltagare, samordna datainsamling, ha kontinuerlig kontakt med datainsamlare, administrera insamlade data (både utskrifter av intervjuer och arbete med databaser) och delta i analys och rapportering av insamlade forskningsdata. Tillsammans med professor Susanne Guidetti och andra forskare och internationella medarbetare initiera och samordna möten för forskargrupper och projektmedarbetare. Resor kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har masterexamen eller kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du bör ha erfarenhet av områdena aktivitet och delaktighet, gärna inom arbetsterapi. Erfarenhet av nätverksbyggande och rekrytering av medarbetare/ studiedeltagare är önskvärt. Det är meriterande om du arbetat med att utveckla och utvärdera interventionsstudier inom rehabilitering.

För arbetet krävs god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. En förutsättning för arbetet är att du har god samarbetsförmåga, är självständig och har ett flexibelt förhållningssätt. Skicklighet i kvalitativ och kvantitativ forskningsmetod, arbete med databaser och processutvärdering i samband med implementering  samt doktorsgrad är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2020.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-838/2020
Kontakt
  • Susanne Guidetti, professor, susanne.guidetti@ki.se 0739-661636
  • Maria Axelsson, personalhandläggare, 08-524 882 96
  • Ann- Helen Patomella, sektionschef, ann-helen.patomella@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Taher Darreh- Shori SACO, 08-524 835 29
Publicerat 2020-02-13
Sista ansökningsdag 2020-03-03

Retour aux postes vacants