Avdelning för utbildnings- och forskarutbildningsstöd

Enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder ansvarar det programövergripande stödet för läkarprogrammet och biomedicinprogrammen. Enheten ansvarar också för samordning av studenträttsliga frågor, för stöd till studenter med funktionsnedsättningar, för viss administration kring verksamhetsförlagd utbildning, för mobilitetsverksamheten med in- och utresande studenter, för vissa utbildningsadministrativa processer samt för samordning av nätverk för handläggare, studievägledare och utbildningsadministratörer.

Din roll

Programstudievägledningen vänder sig främst till studenter på KI:s utbildningsprogram, men även de som söker programmet kan vända sig till studievägledaren för att få fördjupad information om programmet och personlig vägledning.

Studievägledaren ska ge stöd till den enskilde att utifrån sina behov och förutsättningar hantera utbildnings- och studierelaterade frågor. Det kan gälla val och prioriteringar under utbildningen och inför den framtida yrkeskarriären.

En stor del av arbetet är studieadministrativa uppgifter och handläggning av studentärenden. Studievägledaren är ett stöd till programledningen och i det ingår bl.a. att bistå vid genomströmningsanalyser och resultatuppföljning. Studievägledaren arbetar med kommunikation till studenterna via samtal, mail och digital kommunikation.

Studievägledaren har ett nära samarbete med lärare och administratörer inom programmets kurser. I studievägledningens uppgifter ingår bl.a. att:

  • erbjuda individuella planerings- och vägledningssamtal
  • erbjuda olika former av stöd i studiesituationen
  • stötta lärare m.fl. i regelfrågor runt studentärenden
  • följa upp studieresultat och hantera administrationen i Ladok
  • bereda och föredra studentärenden inför beslut och kommunicera beslut till berörda
  • informera om behörighetskrav, antagning och urval
  • erbjuda karriärvägledning och information om arbetsmarknaden

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet från arbete på lärosäte eller i offentlig förvaltning, där du ska ha haft uppgifter inom området för tjänsten alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • erfarenhet av utbildningsadministrativa system t.ex. Ladok.
  • minst 3 årig relevant högskoleutbildning, t.ex. inom samhälls- och beteendevetenskap, studie- och yrkesvägledning eller annan likvärdig utbildning
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • en god analytisk och administrativ förmåga och goda datorkunskaper.

Meriterande är om du har erfarenhet av

  • erfarenhet av stödjande och vägledande samtal
  • arbete med kommunikation, ärendehantering, beredning av beslutsunderlag och verksamhetsstöd.
  • digital erfarenhet och erfarenhet av webbkommunikation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du är noggrann, strukturerad, tar egna initiativ och har förmåga att driva frågeställningar framåt. Du arbetar gärna i team och har flera kontaktytor inom organisationen vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Då arbetet ofta innebär tvära kast ser vi gärna att du är lösningsorienterad och pedagogisk.

Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja KI:s studenter och institutioner. Du ska också trivas i att arbeta administrativt då det ingår mycket administration.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Referensnummer 2-512/2020
Kontakt
  • Charlotta Cederberg, enhetschef, 08-524 864 68
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2020-01-29
Sista ansökningsdag 2020-02-19

Tillbaka till lediga jobb