Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står vi för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Vi söker ett viktigt kugghjul som vill bidra till samtidens och framtidens medicinska forskning och utbildning.
Karolinska Institutet befinner sig i en fas av centralisering där bland annat delar av IT-verksamhet flyttas från institutionerna till universitetets centrala IT-avdelning som lyder under Universitetsförvaltningen. Detta medför många spännande utmaningar då verksamheten och dess IT-miljö blir allt mer mångfacetterad och ställer stora krav på flexibilitet och mobilitet utan att kompromissa med säkerheten.
Tjänsten som senior nätverkstekniker är placerad hos Infrastrukturenheten som idag består av ca 25 medarbetare fördelade på de två grupperna Drift och Basinfra.

Din roll
Vårt arbete är strukturerat kring tjänster enligt ITIL & PM3 där du inom tjänsten Nät kommer vara en viktig del med ett ansvar att förvalta och vidareutveckla vår nätinfrastruktur. Du kommer att verka i en Cisco-nätmiljö med hög säkerhetsnivå där förmågan till samverkan med andra tjänsteområden är central för en lyckad leverans.
Arbetsuppgifterna förutsätter att du kan verka proaktivt med utveckling och planering av befintligt enterprise-nätverk i en storskalig miljö men även reaktivt lösa incidenter i linjearbete.
Exempel på arbetsuppgifter:
- Förvaltning och vidareutveckling av enterprise och datacenter-nätverk
- Incidenthantering och problemhantering
- Omvärldsbevakning inom tjänsteområdet
- Samverkan med andra tjänstegrupperingar inom IT-avdelningen

Vi söker
Dig som har:
- Mångårig arbetserfarenhet som senior nätverkstekniker/specialist med aktuell kunskap inom Cisco-produkter, exempel inom Cisco ACI och Cisco DNA-Center.
- D
jupgående kunskaper i IP switch/routing CCNP eller liknande.
- Mångårig erfarenhet av verktyg för central hantering av Cisco-hårdvara.
- Goda kunskaper inom Cisco Catalyst/Nexus hårdvara i Enterprisemiljö.
- Erfarenhet av Fortinet-brandväggar samt F5 Big-IP.
- Erfarenhet av att arbeta i mångfacetterade organisationer med stora krav på god balans mellan frihet/flexibilitet och säkerhet.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du strukturerad, prestigelös, problemlösande och självgående. Du är nyfiken och har en vilja att utvecklas i din roll och har inga problem att ha kontakt med verksamheten. Anställningen kräver att du kan organisera ditt arbete och prioritera mellan olika uppgifter. Du ska vara initiativtagande och inte nöja dig med att reparera symptom. En viktig egenskap är din förmåga att samarbeta med kollegor och att du ser det som självklart att ställa upp för dem när det behövs.
God kommunikativ förmåga i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav då det används i det dagliga arbetet.

Vi erbjuder
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 2019-10-07.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Intervjuer kommer att ske löpande och kan påbörjas innan ansökningstidens slut.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad? Sök jobb hos oss – och bidra till en bättre hälsa för alla

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4630/2019
Kontakt
  • Mattias Nordström, enhetschef, 08-524 86 888
  • Martin Pousette, teamchef, 08-524 86 623
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-09-06
Sista ansökningsdag 2019-10-07

Retour aux postes vacants