Karolinska Institutet, Institutionen för Medicin, Huddinge

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicin, Huddinge, består av sju enheter, tre forskningscentra och ca 70 forskargrupper. Centrum för infektionsmedicin (CIM) är en av institutionens enheter belägen i de nya lokalerna inom ANA Futura. Vid CIM bedrivs avancerad forskning kring människans immunsystem, infektionssjukdomar samt utveckling och testande av nya terapier och vacciner inom infektionsområdet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att driva utvecklingen av biosäkerhetsarbete med fokus på BSL3-klassificerade luftburna virus, i BSL3-lab på ANA Futura. Projektet innefattar att planera för och genomföra praktiska övningar i och utanför BSL3-laboratorium och för att ta fram rutiner för detta. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta självständigt ansvar för att praktiskt träna individer och grupper i biosäkerhet.

Kvalifikationer
Vi söker en disputerad forskare med bakgrund i arbete med luftburna virus i BSL3-lab och kompetens inom biosäkerhet, ffa inriktning på praktisk biosäkerhet i lab och med vana av praktiska övningar. Vidare förväntas den sökande behärska att ta fram rutiner för övningar i och utanför BSL3-lab. God förmåga till samarbeten nationellt och internationellt krävs för att kunna driva detta projekt. Den sökande måste vara flytande i talad och skriven engelska. Behörig att anställas är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat arbete med biosäkerhetsarbete i BSL3-lab avseende BSL3-klassificerade luftburna virus.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid tidigare erfarenhet av arbete med BSL3-klassificierade virus och biosäkerhetsfrågor.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Placering: Flemingsberg

Vill du göra skillnad? Sök jobb hos oss – och bidra till en bättre hälsa för alla

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4468/2019
Kontakt
  • Jonas Klingström, jonas.klingstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, Belinda.pannagel@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, Carina.eklund@ki.se
Publicerat 2019-09-05
Sista ansökningsdag 2019-09-20

Retour aux postes vacants