Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 490 miljoner år 2018, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Sektionen för fysioterapi har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning med hög kvalitet inom sjukgymnastik/fysioterapi. Utbildning bedrivs på grund- (fysioterapeutprogrammet), avancerad (magister) och på forskarutbildningsnivå. Utöver det så bedriver sektionen ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Sektionen har ett 50-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander. Till sektionen söker vi nu en till två adjunkter för vikariat.

Arbetsuppgifter
Anställningen innefattar undervisning inom huvudområdet vid institutionens grundutbildning och även inom kompletterande utbildningar med tillhörande kursansvar, examinationer och vetenskaplig handledning. Sökande skall därutöver vara beredd att vid behov åta sig undervisning inom institutionens övriga grundutbildning och även på avancerad nivå. Undervisningen bedrivs i huvudsak på svenska, men inslag på engelska kan förekomma. Tjänstens omfattning är 50-100 %.

Kvalifikationer
För behörighet till denna tjänst krävs särskild pedagogisk skicklighet, att den sökande är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut och har avlagt doktorsexamen i sjukgymnastik/fysioterapi eller motsvarande. Vidare krävs högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad kunskap och erfarenhet, erfarenhet av undervisning inom sjukgymnastik/fysioterapi eller motsvarande på högskolenivå inom huvudområdet. Vi söker dig som har kompetens inom huvudområdet samt handledning och examinationer av uppsatser på olika nivåer. Vi ser gärna att du aktivt bedriver forskning med inriktning mot relevant område. Då arbetet innebär många kontakter värdesätter vi samarbetsförmåga och initiativförmåga högt. Meriterande är fördjupning och även klinisk erfarenhet inom huvudområdet samt erfarenhet av kursansvar och handledning av uppsatser på minst kandidatnivå. Vidare är det meriterande med goda IT-kunskaper då kursansvar är förenat med administrativa digitala system. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och intresse av att undervisa.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4462/2019
Kontakt
  • Malin Nygren-Bonnier, sektionschef , 08- 524 888 31, malin.nygren-bonnier@ki.se
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, administrativ chef , 08- 524 868 18, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se
  • Maria Staiger, personalhandläggare , 08- 524 837 79, maria.staiger@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-09-10
Sista ansökningsdag 2019-10-01

Retour aux postes vacants