Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

Andreas Olssons forskargrupp bedriver forskning på social-emotionell inlärning och reglering på hög internationell nivå. Vi använder ett flertal olika metoder; beteendemått, psykofysiologi (hudkonduktans och ögonblinksstartle), genetik, och funktionell hjärnavbildning (fMRI). Gruppen består av ett flertal postdoktorer, doktorander, assistenter och seniora forskare. Vi har både nationella och internationella samarbetspartners.

Vi söker en ansvarsfull och teknisk kunnig person med starkt intresse för forskning inom psykologi och kognitiv neurovetenskap för anställning som forskningsassistent/lab-samordnare i Emotionslaboratoriet, Institutionen för klinisk neurovetenskap, avdelningen för psykologi.

Arbetsuppgifter

Som forskningsassistent kommer du att agera experimentledare för experimentella studier, vilket innefattar arbetsuppgifter såsom rekrytering, interaktion med försökspersoner, primära analyser av psykofysiologisk och beteendedata, dokumentation av experimentprocedurer samt hjälp med summering av forskningsresultat.

Kvalifikationer

Den sökande måste behärska svenska språket utmärkt och ha ett tekniskt kunnande. Den sökande förväntas ha akademisk utbildning inom psykologi och/eller neurovetenskap, erfarenhet av psykologiexperiment, psykofysiologiska mätmetoder, samt analyser av beteendedata med matematiska beräkningsmodeller (s.k. reinforcement learning modeller). Programmeringsvana är meriterande. Sökande måste kunna arbeta självständigt och med stor noggrannhet.

Intresserade är välkomna att höra av sig med frågor till Andreas Olsson.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4215/2019
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, 08-524 832 40
  • Andreas Olsson, andreas.olsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-08-20
Sista ansökningsdag 2019-09-03

Tillbaka till lediga jobb