Karolinska Institutet, Karolinska Institutets Universitetsbibliotek

Karolinska Institutets universitetsbibliotek (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek.
Biblioteket servar i första hand KIs ca 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek.
KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 100 anställda och en årlig omsättning på ca 155 mkr.

Beskrivning

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stödja studenter i att utveckla sin informationskompetens, så att de kan söka, värdera och använda information både i sin utbildning och i det framtida yrkeslivet. Du blir välkomnad till  en grupp både trevliga och kunniga  bibliotekarier och skrivpedagoger i avdelningen Undervisning och handledning.

Vårt uppdrag är att vara ett stöd till lärande inom utbildningarna och därigenom skapa förutsättningar för evidensbaserad yrkesutövning samt ge en god förberedelse för forskning. Vi är väl integrerade i Karolinska Institutets utbildningar och arbetar just nu med att göra vår undervisning mer nätbaserad.

Arbetsuppgifter

Universitetsbiblioteket undervisar ca 1 500 timmar per år och drygt 8 000 studenter och doktorander deltar i undervisningen. Utbildningen sker både på plats i den fysiska lärandemiljön och på nätet. 

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

  • Undervisa och handleda studenter utifrån deras individuella frågeställningar för att stödja utveckling av informationskompetens och självstyrt lärande.
  • Medverka till utvecklingen av bibliotekets stöd till studenternas lärande i enlighet med bibliotekets undervisningsstrategi.
  • Genom den egna kompetensutvecklingen bidra till att öka bibliotekets samlade kompetens vad gäller stöd till studenternas utveckling av informationskompetens.
  • Produktion av digitala lärobjekt av olika slag.
  • Även andra arbetsuppgifter inom biblioteket kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. 

Erfarenhet och kunskap

Du har erfarenhet av undervisning vid högskolebibliotek eller medicinskt bibliotek samt erfarenhet av nätbaserad utbildning. Det är en fördel att ha erfarenhet av eget vetenskapligt skrivande i form av t.ex. rapporter, kandidat- eller masteruppsats. Du har kunskap om pedagogik och lärande, sökstrategier, referenshantering och kritisk granskning. Kunskap om medicinsk informationssökning är önskvärt. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

Personliga förmågor och färdigheter

Vi söker dig som vill undervisa och ha utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Du är utåtriktad och initiativrik och inte rädd för att lära dig nya saker. Du har god pedagogisk förmåga, är relationsskapande, har gott omdöme och en problemlösande analytisk förmåga. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Villkor

Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna / Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4080/2019
Kontakt
  • Petra Björk / petra.bjork@ki.se, 08-524 84483
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO / henry.wolling@ki.se, 08-524 840 80
  • Lars Nordesjö, SACO / lars.nordesjo@ki.se, 08-524 84155
  • Lotta Mathiesen, ST / lotta.mathiesen@ki.se, 08-524 84010
Publicerat 2019-08-07
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Retour aux postes vacants