Karolinska Institutet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
Forskargruppen vid barnallergiforskning är en del av avdelningen för klinisk pediatrik vid institutionen för kvinnors och barns hälsa, KI. Gruppen har nära kliniskt samarbete med lung-allergimottagningen och specialistmottagningar inom öppenvården på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Vi har ett stort nationellt och internationellt forskningsnätverk med andra universitet och forskargrupper. Forskargruppen är tvärprofessionell och består av doktorander och examensarbetare, barnläkare, barnmorskor, och sjuksköterskor samt genetiker och administratör. I denna tjänst kommer du att arbeta med uppföljningen av barn som ingår i gruppens forskningsstudier. Arbetet är varierande, flexibelt och utmanande samtidigt som det ställer krav på samarbetsförmåga och noggrannhet. Det finns goda möjligheter till egen kompetensutveckling och att själv börja forska i eget definierat projekt. 

Arbetsuppgifter
I denna tjänst kommer du att verka i olika projekt så som PreventADALL som undersöker billiga och säkra åtgärder mot allergiutveckling hos små barn. PreventADALL är en longitudinell födelsekohort vid Oslo Universitet och Karolinska Institutet, som består av 2400 mor-barn par. Barnen följs just nu upp på Allergiforskningen vid 2 och 3 års ålder.

I GEWAC-studien undersöker vi vad som avgör om ett barn som har haft astma i småbarnsåldern kommer att utveckla bestående eller svår astma i skolåldern. På forskningsmottagningen kommer vi att undersöka en grupp på ca 150 barn i åldern 10-12 år som i småbarnsåldern varit behandlat för akut astma. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att tillsammans med en läkare planera och genomföra dessa besöken. 

Kvalifikationer
Grundläggande behörighet:

 • Avlagd sjuksköterskeexamen med svensk legitimation
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Erfarenhet av att arbeta med barn och unga

Särskilda kvalifikationer:

 • Självständighet och god samarbetsförmåga
 • Van att arbeta i team

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på svenska eller engelska:

 • Ett personligt brev med löneanspråk
 • Curriculum vitae och eventuella tidigare publikationer
 • Kopia av examensbevis och betygshandlingar

Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader men möjlighet till förlängning, med en tjänstgöringsgrad på 50-100% enligt överenskommelse.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3677/2019
Kontakt
 • Björn Nordlund, 070-3234414
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
 • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
 • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-08-31

Retour aux postes vacants