Karolinska Institutet, Universitetstandvården

Vi söker nu en Specialisttandläkare inom ortodonti. Tjänsten är huvudsakligen förlagd till vår käkortopediska tandregleringsklinik inom Stockholms Kraniofaciala Team vid Karolinska Universitets sjukhuset i Solna som är en av specialistklinikerna vid Universitetstandvården. Vid kliniken utför vi specialisttandvård för barn, ungdomar och vuxna på patienter med medfödda ansiktsmissbildningar. På tandregleringskliniken arbetar specialisttandläkare, ortodontiassistenter, tandsköterskor, receptionist och tandtekniker.

Du kommer också vara delaktig i vår grundutbildning vid kliniken i Huddinge.  Kliniken är en undervisningsklinik för Karolinska Institutets grundutbildningar inom tandvård. Kliniken ansvarar även för specialistutbildning till tandläkare från olika nationer inom och utom EU. Programmet är 3-årigt och går på engelska och omfattar till 70 % klinik. För närvarande är sex tandläkare under utbildning. Handledarna för programmet bedriver även patientvård i kliniken.

Arbetsuppgifter
Som Specialisttandläkare kommer du att vara kliniskt verksam på den käkortopediska enheten inom Stockholms Kraniofaciala Team där barn med medfödda ansiktsmissbildningar behandlas multidisciplinärt. Du kan även komma att undervisa inom grundutbildningen för tandläkare, utföra klinisk-, teoretisk handledning eller patientbehandling på vanliga ortodontipatienter på kliniken i Campus Flemingsberg. Du kommer att få möjlighet till såväl egen forskning som pedagogisk utveckling.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad tandläkare
 • Specialisttandläkare inom ortodonti, helst med minst fem års erfarenhet

Meriterande:

 • Disputerad inom ämnesområdet ortodonti
 • Erfarenhet av undervisning i ämnesområdet ortodonti på både grundutbildningsnivå och avancerad utbildningsnivå för tandläkare
 • Forskarhandledning av tandläkarstudenter

Vi söker dig som har mycket god klinisk och pedagogisk förmåga. Du har lätt för att ta egna initiativ och är duktig på att arbeta i multidisciplinära team. En förutsättning för tjänsten är att du behärskar på både svenska och engelska. Eftersom KI attraherar studenter och medarbetare från en mängd olika länder bör du känna dig bekväm med att arbeta i en internationell miljö. Vi värdesätter även att du är strukturerad, självständig och har känsla för service då klinikens mål är att sätta patienten och studenten i centrum.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper.  

Vi erbjuder dig

 • en lärande miljö där interaktion med studenter och kollegor och möjlighet att delta i seminarier bidrar till ständig kompetensutveckling
 • en internationell miljö där olika erfarenheter och kunskaper tas tillvara
 • en verksamhet där vård och hälsa står i fokus
 • att träna på arbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet att träna gratis på vårt gym

Läs mer om att jobba på universitetstandvården

Ansökningsförfarande Vill du vara med i vårt samhällsviktiga arbete så är du välkommen med din ansökan! Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi och bestå av ditt ansökningsbrev och CV. 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3595/2019
Kontakt
 • Agneta Karsten, Klinikchef , 08-52488340
 • Anneli Korsheden, Personalhandläggare, anneli.korsheden@ki.se, 08-52488170
Facklig företrädare
 • Johanna Karro, ST/OFR , 08-524 888 01
 • Nikolaos Christidis,SACO, 070-037 49 67
Publicerat 2019-06-19
Sista ansökningsdag 2019-09-15

Retour aux postes vacants