Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Ekonomiavdelningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Vill du stödja och verka för forskning och utbildning? Är du en positiv person som drivs av att ha diversifierade arbetsuppgifter och tanken på att få göra ett riktigt bra jobb? Då borde du söka jobbet som ekonomihandläggare hos oss på Karolinska Institutet.

Avdelning och enhet

Ekonomiavdelningen är en stöd- och expertfunktion för KI:s ledning, institutioner och enheter, och ansvarar för ekonomisk rapportering till externa och interna intressenter. Avdelningen är organiserad i fyra enheter där denna tjänst är placerad i enheten för redovisning och controlling.

Enhetens medarbetare arbetar med:

 • Kontroll och avstämning av KIs redovisning
 • Utveckling och uppdatering av KIs redovisningsprinciper och redovisningsmodell
 • Ekonomisk och statistisk rapportering
 • Utbildning och expertstöd i redovisnings- och systemfrågor
 • Utveckla ekonomiprocesserna affärssystemet UBW (Agresso)
 • Kvalificerat stöd i ekonomiska frågor till hela KI
 • Uppföljning av utfall och avvikelser
 • Årsredovisningsarbete
 • Framtagande och utveckling av kalkyler, rapporter och uppföljningsverktyg

Redovisningsområdet är under ständig utveckling och vi arbetar hela tiden för att bli effektivare och ge ett bättre stöd med mer systemnyttjande. Du kommer vara delaktig i utvecklingsprojekt och vi har även en uppgradering av affärssystemet inplanerad.

Arbetsuppgifter

I tjänsten kommer du exempelvis att arbeta med behörighetsadministration i banker, kund- och leverantörsreskontra, bokslutsarbete och kontoavstämningar, inläsning av bokföringsordrar och budgetmallar mm.
Du kommer även att vara first-line-support i ärendehanteringssystemet Nilex och fördela ärenden till rätt person och kompetens i enheten.
Det finns chans att bredda arbetsuppgifterna ytterligare på sikt samt att medverka i utvecklingsprojekt.
Vi är ett bra team och har god laganda. I urvalet kommer vi därför att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ska du ha en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du är välbekant med Officepaketet och särskilt Excel. Har du dessutom kunskaper i affärssystem Unit4 Business World; Agresso så är det meriterande.
Som person är du prestigelös och agerar kommunikativt smidigt mot såväl interna som externa kontaktytor, och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i både det svenska och engelska språket. Du har en välutvecklad administrativ förmåga och en känsla för siffror samt ordning och reda.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3214/2019
Kontakt
 • Cecilia Modig, enhetschef, 08-524 839 22
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-05-29
Sista ansökningsdag 2019-06-19

Retour aux postes vacants