Karolinska Institutet

Institutionen för laboratoriemedicin består av sex avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Institutionens utbildningsverksamhet innebär uppdrag inom många program och kurser i KI:s totala utbildningsutbud. Sedan januari 2016 har institutionen huvudansvar för kandidatprogrammet Biomedicinsk analytiker (180 hp) med dess två inriktningar laboratoriemedicin respektive klinisk fysiologi, samt för Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi (60 hp). Därutöver undervisar våra lärare inom ett stort antal kurser vars programansvar ligger vid andra institutioner. Du kommer att ingå i den utbildningsadministrativa gruppen under institutionens administrativa chef.

Arbetsuppgifter
Institutionens prefekt är verksamhetsansvarig men har delegerat de flesta utbildningsärenden till en grundutbildningsansvarig, GUA. Vid kandidat- och magisterprogrammen finns programdirektörer (PD) som ansvarar för genomförande och uppföljning. GUA leder en Utbildningsnämnd som bereder och beslutar i ärenden som rör institutionens samtliga kurser och program. Som utbildningshandläggare kommer du att stötta institutionsledning och GUA/PD i ärenden som rör utbildningsverksamheten.

Arbetsuppgifterna består främst i att:

 • Administrera institutionens Utbildningsnämnd, dvs skriva kallelser och protokoll.
 • Ha huvudsakligt ansvar för handläggning av Utbildningsnämndens ärenden.
 • Vara huvudföredragande i Utbildningsnämnden, samt vid behov föredragande av utbildningsfrågor i institutionens ledningsgrupp.
 • I samarbete med GUA och programdirektörer planera och följa upp årlig utbildningsverksamhet.
 • Samarbeta med övriga funktioner inom institutionens utbildningsadministration.

I arbetet ingår även att bevaka aktuella utbildningsfrågor främst vid KI men i mån av tid även i ett omvärldsperspektiv. Utbildningsverksamhetens ekonomifrågor hanteras i första hand vid institutionens ekonomifunktion med vilken du kommer att samarbeta vid sammanställning av årlig budget o.dyl.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Minst kandidatexamen (motsvarande 180 hp) vid högskola/universitet.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt på svenska.
 • God kunskap om det svenska systemet för högre utbildning.
 • Översiktlig kunskap om vilka lagar, regler och föreskrifter som styr handläggning vid ett lärosäte.
 • Erfarenhet av arbete i webpubliceringsverktyg är önskvärt men ej nödvändigt.

Vana att arbeta i stödverktyg såsom Windowspaketet krävs. Erfarenhet av kvalificerad administration vid högskola eller universitet, alternativt vid någon av de myndigheter som hanterar högre utbildningsfrågor, är meriterande. Likaså är erfarenhet av arbete i eller nära forskningsmiljöer meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Du ska vara engagerad och noggrann i ditt arbete, ha ett metodiskt tillvägagångssätt samt kunna analysera och prioritera information. Arbetet är självständigt, därför är det viktigt att du har en helhetssyn på ärendeflödet, besitter en god initiativförmåga och kan driva arbetet framåt. God kommunikations- och samarbetsförmåga är ett måste då tjänsten innebär samarbete med många människor och funktioner. Du har hög servicekänsla och är kommunikativ både skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-607/2019
Kontakt
 • Jenny Degerholm Langsmo, Administrativ chef, 08-52480000
 • Martina Lystedt, personalansvarig, 08-52480000
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
 • Emilie Hultin, Annica Lindkvist SACO, emilie.hultin@ki.se, annica.lindkvist@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2019-01-28
Sista ansökningsdag 2019-03-18

Retour aux postes vacants