Karolinska Institutet

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vi söker nu en forskningssjuksköterska till tjänsten som projektsamordnare i professor Cynthia Buliks forskargrupp vid Karolinska Institutet.

Forskargrupp
The Centre for Eating Disorders Innovation (CEDI) på MEB grundades av professor Cynthia Bulik i Vetenskapsrådets regi. Vid CEDI strävar vi efter att tillämpa nya metoder och tekniker för att klarlägga de bakomliggande orsakerna till ätstörningar. Vårt mål är att tillämpa resultaten från studier av genetiska, biologiska och miljömässiga risker för att kunna förbättra och individanpassa upptäckt, förebyggande och behandling av ätstörningar.

CREAT är en pågående studie av enäggstvillingar som är diskordanta för anorexia nervosa, dvs en tvilling är frisk och den andra har eller har haft sjukdomen. Det speciella med en sådan studiemodell är att enäggstvillingar delar hela sin genuppsättning, så om man upptäcker skillnader mellan dem kan det visa oss var vi ska leta efter orsaker för denna destruktiva sjukdom. Vi bjuder in tvillingar för att spendera två dagar med oss på Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. Vi gör då en omfattande fysiologisk och psykologisk utvärdering med hjälp av bland annat MR-scanning, neurokognitiva tester, psykologiska tester och blodprov. Målet med studien är att hjälpa oss förstå både biologiska faktorer och psykologin bakom anorexia nervosa.

Arbetsuppgifter
Som projektsamordnare kommer du att koordinera forskningsstudien CREAT. Du kommer att ansvara för planering och samordning av de olika aktiviteterna från rekrytering till studiedygn och uppföljning. Som projektsamordnare kommer du även att ha direkt kontakt med studiedeltagarna och följa dem under studiedygnet på Karolinska.

Arbetet är självständigt men du kommer att ingå i en projektgrupp bestående av projektledare, forskningsassistenter, psykolog, IT personal samt forskare. Att vara en del av CEDI-teamet innebär också involvering i andra pågående projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med sjuksköterskeexamen och med erfarenhet från samordning av forskningsstudier. För tjänsten krävs grundläggande IT-färdigheter med erfarenhet av standardprogram som ordbehandling, kalkylering och databasregistrering. Du bör även ha erfarenhet av datainsamling i klinisk och/eller forskarmiljö. Då arbetet innebär mycket kontakter med studiedeltagare så krävs mycket god kommunikationsförmåga och hög social kompetens.

Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbete och är van vid att arbeta självständigt såväl som i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. CEDI-teamet består till stor del av internationella forskare så du bör behärska engelska i tal och skrift.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-352/2019
Kontakt
  • Bengt Fundin, bengt.fundin@ki.se
  • Sara Tiste, sara.tiste@ki.se
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, ann.almqvist@ki.se
  • Ulrika Zagai, SACO, ulrika.zagai@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2019-01-18
Sista ansökningsdag 2019-02-15

Tillbaka till lediga jobb