Karolinska Institutet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
KIND (www.ki.se/kind) är ett kompetenscentrum för forskning, utveckling och utbildning kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autismspektrumtillstånd. KIND är ett samarbete mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting.

Arbetsuppgifter
En av våra forskningspsykologer går på föräldraledighet och vi söker därför en vikarie på cirka 1 år med ungefärlig start i april. Det finns även möjlighet till förlängning efter vikariatet.

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är testningar och utredningar av barn i åldern 0-7 år inom ramen för bland annat forskningsstudien Projekt Småsyskon (www.smasyskon.se). Man kommer att samarbeta med forskare, forskarstuderande, projektassistenter samt andra psykologer och läkare kring familjerna.

 Övriga arbetsuppgifter rymmer bland annat:

  • Handledning av andra projektmedarbetare.
  • Råd och stöd till deltagande familjer
  • Administrativa uppgifter
  • Rekryteringsarbete
  • Undervisning och populärvetenskaplig förmedling

Vi erbjuder ett stimulerande, varierande och självständigt arbete med goda möjligheter till utveckling.

Kvalifikationer
Det är ett krav att sökande är en legitimerad psykolog med erfarenhet av utredningar av barn, så väl som dokumenterad mycket god kommunikationsförmåga (skriftligt och muntligt, på svenska), samt hög grad av självständighet och förmåga till att arbeta strukturerat och effektivt. Förmåga att kunna samarbeta med andra personer med olika yrkesbakgrund så väl som grundläggande IT-färdigheter är nödvändigt. Erfarenhet av utredningsarbete med barn med autism eller andra neuropsykiatriska tillstånd är en stor fördel. Sökande bör ha erfarenhet av ADOS i den aktuella åldersgruppen.

Vidare är det en fördel, men inte ett krav, om sökande har erfarenhet av ADI-R, forskning eller kvantitativ databehandling.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-277/2019
Kontakt
  • Terje Falck-Ytter , 070 458 14 75
Facklig företrädare
  • John Inge Johnsen , SACO, +46 8 51777 784, john.inge.johnsen@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2019-01-17
Sista ansökningsdag 2019-01-31

Tillbaka till lediga jobb