Karolinska Institutet, Institutet för miljömedicin

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Avdelning
Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa (www.ki.se/imm/iir) bedriver forskning om arbete och hälsa med fokus på intervention och implementering. Vi är en tvärvetenskaplig enhet som forskar om metoder för att identifiera risker för ohälsa och främja hälsa på arbetsplatsen och i privatlivet. Vår forskning visar att det finns stora fördelar med att investera i arbetsmiljö och hälsorelaterade insatser för både individen, arbetsgivaren och samhället. För oss är det avgörande att forskningsresultat snabbt kommer till användning och gör nytta. Vi bedriver därför även implementeringsforskning där vi undersöker de bästa sätten att föra in nya kunskaper i olika typer av verksamheter.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är knuten till ett projekt som syftar till att utveckla och utvärdera implementeringsstrategier för att stödja skolor i att arbeta systematiskt med sin arbetsmiljö och psykisk ohälsa. Projektet är i slutfasen och vi söker nu efter en postdoktor som kan stödja projektgruppen med datainsamling, dataanalys samt artikelskrivning. Arbetsuppgifter kommer att bestå av planering för kvantitativ samt kvalitativ datainsamling, genomförandet av individuella intervjuer med rektorer och databasarbete av båda kvalitativ samt kvantitativ data. De främsta arbetsuppgifterna innehåller dataanalys och författande av båda vetenskapliga och populärvetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer
Behörig att anställas är den som avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. För den här tjänsten krävs utöver det att den sökande har påvisad kompetens i datainsamling genom enkäter och intervjuer samt kvalitativ samt kvantitativ dataanalys. Kunskap om statistiska analysmetoder och analysprogram som SPSS är ett krav. Sökande bör har erfarenhet av att skriva samt publicera vetenskapliga artiklar. Meriterande är erfarenhet av longitudinell utvärdering av evidensbaserade insatser. I övrigt förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god analytisk förmåga och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-264/2019
Kontakt
  • Lydia Kwak, forskare, +46 707482414 / lydia.kwak@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75 , biborka.bveress@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79 / anne.bostrom@ki.se
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-01-31

Tillbaka till lediga jobb