Karolinska Institutet, Department of Public health sciences


Institution
Vid Institutionen för folkhälsovetenskap bedrivs forskning, utbildning och tillämpat arbete med utgångspunkt i folkhälsovetenskap och epidemiologi. Forskningen syftar till att kartlägga hälsans determinanter på befolkningsnivå, samt till att utveckla och utvärdera strukturella och individinriktade insatser inklusive utveckling av lagar och riktlinjer. Vidare innefattar området hälsoekonomi, hälsosystem- och implementeringsforskning. Verksamheten har en stark internationell prägel, och institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Institutionen är indelad i forskargrupper verksamma inom ämnesområdena global hälsa, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin med tillsammans ca 150 anställda. Därutöver har vi ca 80 forskarstuderande. Denna tjänst är placerad i forskargruppen Social medicine, infectious diseases and migration.

Forskargruppen
Forskargruppen för socialmedicin, infektionssjukdomar och migration använder social epidemiologi, kvalitativa metoder, digital teknik samt hälsoekonomi och genomförandeforskningsmetoder för att 1) identifiera sociala determinanter och konsekvenser av sjukdom med ett starkt fokus på fattigdomsrelaterade infektionssjukdomar, inklusive TB, HIV, malaria och Ebola 2) utvärdera insatser för att förbättra tillgången till hälsovård, utveckla och utvärdera innovativ mobil och digital teknik som förbättrar rättvis tillgång 3) bedöma effektiviteten och kostnadseffektiviteten hos tuberkulos screeningsprogram i länder med hög och låg förekomst av TB 4) bestämma migranternas hälsopåverkan och utvärdera hälsoundersökningar av asylsökande och flyktingar.

Arbetsuppgifter
Forskningsassistenten kommer att vara involverad i projekt som studerar applikationer inom digital hälsa, med särskild inriktning på bildbaserad diagnostik. Forskningsfrågor som ska behandlas avser noggrannheten i de diagnostiska metoderna, både utförda i patientnära miljöer och genom hjälp av fjärrdiagnostik. Dessutom kommer frågor som rör effekterna av digitala hälsoapplikationer på patienthantering och hälsoekonomi att behandlas.

Forskningsassistenten förväntas arbeta inom ett fältprojekt i en lantlig miljö i Kenya som utvärderar bildbaserad diagnostik. Syftet med projektet är att studera och utveckla metoder för digitala beslutsstöd, särskilt för mikroskopibaserad diagnostik. De viktigaste medicinska tillämpningarna är för digital screening för cancer i livmoderhalsen, malaria och jordöverförda parasiter.

Forskningsassistentens uppgifter innefattar deltagande i insamling av prover och data, både i Kenya och Sverige. Assistenten är också ansvarig för att underlätta dagliga aktiviteter på studieplatsen i Kenya, se till att de insamlade uppgifterna är fullständiga, övervaka patientrekryteringshastigheten, informera ansvariga forskaren om hur utrustning och instrument fungerar, kontrollera att förbrukningsmaterial är tillgängliga, uppmuntra till att studieprotokoll efterföljs och assistera och uppmuntra till veckovis kommunikation mellan teamet i Kenya och gruppmedlemmarna i Sverige och Finland.

Kvalifikationer

Personen vi söker skall ha kandidatexamen inom något av områdena vård, hälsa eller medicin, vidare betraktas examen inom området reproduktiv och sexuell hälsa som en stark merit. Personen skall ha erfarenhet av gynekologisk provtagning, speciellt cellprovtagning och screening för livmoderhalscancer. Datorvana krävs med goda kunskaper i program för datainsamling (RedCap eller liknande). Den sökande skall också ha erfarenhet av arbete i sjukhusmiljö i lågresursländer, erfarenhet av arbete inom hälsovården i Kenya betraktas som en merit. Personen skall ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i tal och skrift. Baskunskaper i svahili betraktas som meriterande.

Du bör ha en god administrativ förmåga och vara strukturerad med hög ansvarskänsla, ha initiativkraft samt god samarbetsförmåga. Vidare är det ett krav att du kan arbeta i fältförhållanden och att du skall kunna inleda vistelse på studieorten i Kenya på kort varsel, samt att stanna där för den tid studien varar (minst tre månader fr.o.m december 2018).

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6391/2018
Kontakt
  • Johan Lundin, projektledare, Johan.Lundin@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 070-173 85 75, biborka.bveress@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Marcus Ivan Stjernström, OFR, 08-524 866 63, marcus.ivan.stjernstrom@ki.se
Publicerat 2018-11-15
Sista ansökningsdag 2018-11-25

Tillbaka till lediga jobb