Karolinska Institutet, Institutionen NVS

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Sektion
Sektionen för Klinisk Geriatrik bedriver forskning med inriktning på kognitiv nedsättning, demens och andra åldersrelaterade sjukdomar, samt utbildning, för olika medicinska discipliner. Forskningen är mångfacetterad och är i nära samarbete med ledande institutioner och kliniker över hela världen. Forskningen är kliniskt orienterad med tonvikt på diagnos, prevention och behandling. Sektionen öppnar nu en post doc anställning på heltid under två år.

Forskningsgrupp
Anställningen är placerad i forskargruppen Translationell Molekylär Imaging som leds av professor Agneta Nordberg. Forskningsgruppen är tvärvetenskaplig i internationella frontlinjen med fokus på translationell Alzheimersforskning med mål att med avancerad teknologi utveckla nya diagnostiska biomarkörer och nya behandlingsstrategier vid AD (Alzheimers Disease) och andra demenssjukdomar.

Forskningprojekt
AD och andra demenssjukdomar karaktäriseras av komplexa patologiska förändringar i hjärnan med olika tidsförlopp. Detta postdoc-projekt avser ökad förståelse av interaktionen mellan olika proteinopatier såsom amyloid,tau, inflammatoriska förändringar och synapspåverkan. Projektet har fokus på att karaktärisera experimentellt olika nya PET ligander i vävnader med hjälp av bindningsstudier och autoradiografi i jämförelse med bindningsegenskaper erhållna vid PET studier hos patienter. Projektet sker under handledning och ger möjligheter till utveckling av egna projekt inom målen för forskningsgruppen.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Den sökande bör ha avlagt doktorsexamen eller motsvarande inom neurobiologi /neurokemi med väl dokumenterad erfarenhet inom biokemisk/neurokemisk forskning. Den sökande ska ha minst en vetenskaplig publikation inom Alzheimer forskning och ha tidigare erfarenhet av in vitro ligand bindningsstudier. Den sökande skall kunna arbeta självständigt men också bra i team samt kommunicera väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av handledning av studenter och anslagsansökningar utgör en merit.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska

1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbeten.
2. En komplett publikationslista.
3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi/My Network. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6168/2018
Kontakt
  • Agneta Nordberg, Senior professor, agneta.k.nordberg@ki.se
  • Maria Axelsson, Personalhandläggare, maria.axelsson.1@ki.se 08-524 882 96
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
Publicerat 2018-10-31
Sista ansökningsdag 2018-11-26

Tillbaka till lediga jobb