Karolinska Institutet

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
Sökanden kommer att arbeta tillsammans med professor Kristina Gemzell Danielssons forskargrupp inom Avdelningen för obstetrik och gynekologi. Vi bedriver bland annat forskning inom området gynekologisk cancer, men även andra typer av sjukdomar som särskilt drabbar kvinnor. Denna tjänst kommer att stödja och komplettera pågående forskning inom gruppen angående stromalcellsbiologi/stamceller och deras funktion för vävnadsregenerering och reparation av endometriet.

Tjänsten är tillsvidare på 100 % med tillträde 1 januari 2019. Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.
Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett tillfälle att leda det dagliga experimentella arbetet i professor Gemzell Danielssons forskningsgrupp och den rekryterade kommer att ansvara för att övervaka den grundforskning som utförs inom gruppen. Vi söker en entusiastisk forskare för att driva grundforskningen inom området för stromalacellsbiologi framåt. En förekommande arbetsuppgift är att kartlägga de molekylära mekanismer som ligger till grund för nedsatt vävnadsregenerering och fibros som ses vid tillstånd som endometrios.
Kvalifikationer
För tjänsten krävs dokumenterad erfarenhet av självständig forskning. Den sökande förväntas driva sitt eget forskningsspår som kompletterar och utökar den nuvarande gruppens expertis. Förmågan att handleda studenter och en tydlig forskningserfarenhet med publikationer inom stromalacellsbiologi, sårläkning / vävnadsregenerering och stromala stamceller är väsentlig. Kandidatens forskningsexpertis måste inkludera en bakgrund i stamcell- och immuncell-interaktioner. Färdigheter i isoleringen och karaktäriseringen av vävnadsbosatta stamceller är nödvändiga, liksom erfarenhet av in vitro-T-cell- / stamcellanalyser. Erfarenhet av immunanalyser innefattande anergianalyser, hantering av strålning, flödescytometri, stam- och immuncellkultur och PCR är väsentliga. Ett krav är att den sökande har extern finansiering.

Förutom forskningsfärdighet kommer erfarenhet av projektledning och ledarskap, regulatoriska tillstånds-och anslagsansökningar, budgetering och rapportering och etiska tillämpningar att vara meriterade. Utmärkt kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska och kunskaper i svenska är väsentlig. Vid bedömning av sökande ligger tyngdpunkten på forskningskompetens och påvisad förmåga i samverkan, inklusive kliniska samarbeten och nätverk i en miljö av forskare, kliniker och industripartners.

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent.

Krav:
• PhD i biokemi eller molekylär / cellbiologi. – kunskaper inom stam- och stromacellsbiologi, stromala-immunmekanismer i modulation av vävnadens miljö och cellterapi

• Erfarenhet av projektledning och ledarskap

• Erfarenhet av att arbeta som en del av stora tvärvetenskapliga samarbetsprojekt, inklusive kliniska och industriella partners

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet samt betonar forsknings- och ledarskapsmeriter.

Sökande kommer att bedömas på grundval av sin vetenskapliga expertis och den vetenskapliga kvaliteten på sina projekt av interna och externa utvärderingsorgan. Sökande måste dokumentera förmågan att självständigt bedriva framgångsrik forskning och publicera i internationellt ledande tidskrifter med en framträdande plats i författarlistorna. Internationell erfarenhet, samarbets- och ledarskap kommer också att betraktas som meriter.
Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Sökande ska även bifoga minst två och högst 5 rekommendationsbrev.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4900/2018
Kontakt
  • Kristina Gemzell Danielsson, Professor/överläkare, 08-51772128
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
  • John Inge Johnsen, SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2018-09-18
Sista ansökningsdag 2018-09-28

Tillbaka till lediga jobb