Karolinska Institutet, Institutet för miljömedicin

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Enhet
Flera olika miljöföroreningar, däribland toxiska metaller, förekommer allmänt i vår kost och vårt dricksvatten, vilket innebär livslång exponering. Det är därför av stor vikt att klargöra om detta kan medföra hälsoeffekter i befolkningen, särskilt i känsliga grupper. Forskningen vid IMMs enhet Metaller och Hälsa fokuserar på exponering för metaller tidigt i livet, vilket kan påverka hälsa och utveckling såväl under barndomen som senare i livet. Vi arbetar med flera mamma-barn-kohorter och undersöker hela processen från individuell exponering (oftast genom biomarkörer, analyserade med ICP-MS) till påverkan på barnens hälsa och utveckling, med särskild tonvikt på bakomliggande mekanismer, som t ex effekter på olika delar av immunförsvaret, hormonsystemen och epigenomet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en forskningsassistent med bakgrund inom toxikologi och miljömedicin. Du ska självständigt kunna medverka i vår forskning om olika metallnanopartiklar och deras toxicitet som utförs mha en 3D-cellmodell. Specifika frågeställningar som ska beaktas är cell-viabilitet, inflammatorisk respons, DNA-skada och genuttryck. Du kommer också arbeta med partikelkarakterisering med välletablerade metoder t.ex. DLS och ICP-MS. Du behöver kunna dokumentera arbetet och sammanfatta resultaten.

Kvalifikationer
Du ska ha studerat toxikologi och eller miljömedicin på magisternivå. Personen ska ha dokumenterad erfarenhet av laborativt arbete och goda kunskaper om in vitro 3D-modeller, toxikologisk testning och karakterisering av metallpartiklar. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av cell-odling och multiplex protein-analys. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Likaså är god samarbets- och kommunikationsförmåga nödvändig för arbetet. Tjänsten är ett 6-månaders vikariat.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4840/2018
Kontakt
  • Karin Broberg, professor, karin.broberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19 / niklas.andersson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80 / henry.wölling@ki.se
Publicerat 2018-09-11
Sista ansökningsdag 2018-09-25

Tillbaka till lediga jobb