Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

-med inriktning mot forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedriver världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Denna forskning sträcker sig från grundläggande molekylär- och cellnivå till klinisk forskning och samhälle studier. NVS utbildar en tredjedel av KI:s studenter på grund- och avancerad nivå. Nu söker vi dig som vill vara en del av NVS och bidra till vår institution!

Avdelningen för klinisk geriatrik med över 100 anställda och anknutna forskare är belägen både på Neo Campus Flemingsberg och i Q-huset i Solna. Vi bedriver forskning med fokus på kognitiv nedsättning, demens och andra åldersrelaterade sjukdomar samt utbildning inom geriatrik. Vår forskning sker i ett mångfacetterat internationellt samarbete med ledande universitet och kliniker världen över. Forskningen är kliniskt inriktad med betoning på diagnos, förebyggande och behandling. Avdelningen samarbetar nära med Karolinska Universitetssjukhuset.

Ämnesbeskrivning

Inom ämnet neuropsykologi studeras relationerna mellan människans beteende och hjärnans funktion. Anställningen har ett fokus på kognition och hjärnavbildningstekniker vid neurodegenerativa sjukdomar och omfattar forskning och utbildning kring bakomliggande orsaker och dess kliniska bild. Forskningen bedrivs med en translationell ansats som till exempel inkluderar neuropatologi, biokemiska biomarkörer, hjärnavbildningstekniker och kognitiva tester.

Din roll

Vi söker dig som har stor kunskap inom neuropsykologi, inklusive kognition och hjärnavbildning. Vi har identifierat ett behov av att utöka forskningen inom demenssjukdomarnas subkategorier. Du kommer att ha möjlighet att bidra till pågående forskningsaktiviteter, både konceptuellt och metodologiskt. Undervisning på exempelvis avancerad- och forskarutbildningsnivå samt handledning av mastersstudenter och doktorander ingår.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor med inriktning mot forskning är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller ha motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat mycket god pedagogisk skicklighet och utmärkt vetenskaplig skicklighet. Behörighetskraven finns beskrivna i anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet.

Därutöver gäller även att du ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor, enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningstillfället ska du inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Bedömningsgrunder

Anställningen har inriktning mot forskning.  För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2) och ledarskap- och samverkansskicklighet (2)

Vid anställning som lektor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relation till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle | Karolinska Institutet
Avdelningen för klinisk geriatrik | Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-676/2025
Kontakt
  • Maria Ankarcrona, prefekt, prefekt@nvs.ki.se
  • Eric Westman, avdelningschef, eric.westman@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, ST-OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2025-04-14
Sista ansökningsdag 2025-05-18
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb