Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Tjänsten rör Marie Carléns laboratorium vid institutionen för neurovetenskap, Karolinska Institutet, Campus Solna. Carlén-labbet bedriver grundforskning inom neurovetenskap, med fokus på prefrontalkortex (PFC) den cellulära grunden till informationshantering i prefrontala kortex (PFC). För mer information, https://ki.se/en/neuro/carlenlab

Din roll

Personen som kommer att anställas ska leda analysen av elektrofysiologiska data från möss som utför beteende-tester. Analysen har ett fokus på spatiotemporala aktivitetsmönster och informationsflöde i PFC. Arbetsuppgifterna inkluderar genererande av digitala verktyg för detektion och visualisering av spatiotemporala mönster. Ultimat ska relationen mellan spatiotemporala elektrofysiologiska mönster och kognitiva processer klargöras.

Vem är du?

Vi söker en mycket motiverad och erfaren forskare med dokumenterad expertis (inklusive publikationer som 1:a författare) i linje med den beskrivna rollen (se Din roll). Såledels förväntas dokumenterad expertis inom avancerad programmering och dataanalys. Vi förväntar oss att den anställde aktivt bidrar till de teoretiska aspekterna av forskningen och har förmågan att planera och arbeta självständigt. Erfarenhet av arbete med PFC, analys av data från Neuropixels prober, data från olika arter samt djup kunskap om neuronala oscillationer är meriterande. Förutom den erforderliga kompetensen förväntas den sökande vara flytande i engelska (i tal och skrift).

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna


https://ki.se/en/neuro/carlenlab

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 januari, 2025.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Februari
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-249/2025
Kontakt
  • Marie Carlén, 08-52483043
Facklig företrädare
  • Björn Meister, SACO, bjorn.meister@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2025-01-17
Sista ansökningsdag 2025-01-30
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb