Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Som forskningsspecialist kommer du att spela en central roll i att främja utbildning och forskning inom artificiell intelligens, maskininlärning och medicinsk bildanalys inom hälso- och sjukvården. Tjänsten är på deltid och fokuserar på att stödja banbrytande forskning och innovation genom SMAILE Core Facility.

Anställningen är på 20% och anställningstiden är 12 månader. 

Ämnesbeskrivning

Denna tjänst är inriktad på artificiell intelligens (AI) och medicinsk bildbehandling, med särskilt fokus på att utveckla och stödja forskning och utbildning vid Karolinska Institutet inom dessa områden. Forskningsområdet omfattar tillämpningar av AI i medicinsk teknologi och hälsovård, inklusive signalbehandling, medicinsk bildanalys och utveckling av digitala hälsoplattformar.

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att spela en central roll i att främja utbildning och forskning inom artificiell intelligens, maskininlärning och medicinsk bildanalys inom hälso- och sjukvården. Tjänsten är på deltid och fokuserar på att stödja banbrytande forskning och innovation genom SMAILE Core Facility.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar utveckling av utbildningsmaterial, där du designar och levererar kurser inom områden som AI, djupinlärning, bildbiomarkörer, signalbehandling och dataanalys, riktade till forskare, kliniker och studenter. Du kommer också att ge expertstöd genom att erbjuda specialiserad vägledning till forskare och kliniker som använder SMAILE Core Facility för medicinsk bildanalys och maskininlärningsapplikationer.

Därtill kommer du att bidra med teknisk expertis i projekt som fokuserar på djupinlärning och bildbiomarkörer, särskilt inom cancerdiagnostik, prognos och behandlingsplanering. En viktig del av arbetet innefattar utveckling av onlineutbildningar, där du skapar och producerar digitalt utbildningsmaterial, spelar in videoföreläsningar och håller interaktiva föreläsningar via digitala plattformar. Slutligen kommer du att delta i strategiska initiativ som främjar implementeringen av AI-baserade lösningar inom både forskning och vård.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt har dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Doktorsexamen eller motsvarande inom biomedicinsk teknik, datavetenskap, ingenjörsvetenskap eller ett närliggande område
  • Dokumenterad erfarenhet av maskininlärning, djupinlärning och medicinsk bildanalys
  • Erfarenhet av att tillämpa AI och bildbiomarkörer inom cancerforskning eller liknande medicinska områden
  • Stark meritlista av publikationer i vetenskapliga tidskrifter inom AI, maskininlärning eller medicinsk bildanalys
  • Erfarenhet av att utveckla och leverera utbildningsmaterial, workshops eller kurser inom AI och maskininlärning
  • Förmåga att samarbeta och undervisa i tvärvetenskapliga miljöer med forskare, kliniker och teknisk personal

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Dokumenterad erfarenhet av att skapa onlinekurser, inklusive produktion av utbildningsmaterial, videoföreläsningar och interaktiva föreläsningar
  • Erfarenhet av att arbeta med lärplattformar (LMS) som Canvas eller liknande verktyg för att leverera onlineutbildningar
  • Skicklighet i Python-programmering och maskininlärningsramverk (t.ex. TensorFlow, PyTorch, NVIDIA MONAI)
  • Erfarenhet av verktyg som Kubernetes och Docker
  • Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, samt goda kunskaper i svenska
  • Starka organisatoriska och dokumentationsfärdigheter

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: Intyg om doktorsexamen, CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 januari 2025. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5180/2024
Kontakt
  • Fernando Seoane Martinez, 0852483903
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2025-01-08
Sista ansökningsdag 2025-01-22
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb