Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett nationellt forskningscenter för molekylära biovetenskaper. På SciLifeLab är verksamheten fokuserad på life science, livsvetenskap, ett globalt viktigt och välinvesterat forskningsfält som gör skillnad inom områden som hälsa, miljö och klimat, jord- och skogsbruk samt bioenergi. Vi flätar samman flera av de komponenter som behövs för att möta de samhällsutmaningar vi idag står inför: högteknologiska analysmetoder, hantering av stora mängder forskningsdata och tvärvetenskapliga samarbeten. Och eftersom vi gör det med ett nationellt uppdrag från regeringen, och verksamheten drivs som universitetsgemensamt samarbete, finns inget vinstintresse bara strävan att möjliggöra forskning som annars inte vore genomförbar i Sverige. Vi har etablerat precisionsmedicin och diagnostik som ett fokusområde för att öka vår förmåga att tillgängliggöra service samt länka teknologinfrastruktur, forskning samt data-driven livsvetenskap. 

Denna tjänst är kopplad till den gemensamma innovationsmiljön för införandet av teknologier till klinik, uppsatt av Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset, och SciLifeLab. Tjänsten ligger hos Karolinska Institutet (KI), vid institutionen för Onkologi-Patologi. KI är ett av världens ledande medicinska universitet som driver utvecklingen av kunskap om livet och verkar för en bättre hälsa för alla. På institutionen för Onkologi-Patologi på KI har vi en stark forskningsmiljö kring translationell cancerforskning och precisionscancermedicin (PCM) och arbetar för att få en bättre förståelse av orsakerna till cancer samt att identifiera ny diagnostik och behandlingar. Vi bedriver både forskning och undervisning i nära samarbete med flera verksamheter inom Region Stockholm.

Din roll

Vi söker dig som är mycket driven och erfaren inom projektledning och koordinering samt har djup kunskap om life science sektorn i Sverige. Tjänsten vi erbjuder är en spännande och ansvarsfull roll inom en av Europas mest framstående forskningsmiljöer.

I rollen ingår att identifiera, upprätta, koordinera och följa upp samverkansprojekt för den noden av Testing and Experimenting Facility (TEF) Health projektet  med specifikt fokus på precisionsmedicin och aktörer inom life science industrin i Sverige och globalt. Den svenska TEF-Health noden är ett samarbete mellan Centre for Imaging Research (CIR) på KI, Karolinska Universitetssjukhuset, RISE (Research Institutes of Sweden) och SciLifeLab.  Tjänsten omfattar även kommunikation och stöd för SciLifeLab Precision Medicine Capability gentemot akademi, industri och branschorganisationer, koordinering med innovationssystemet, identifiering av finansieringsmöjligheter och finansieringsmodeller samt stöd till utveckling och upprättande av generella samverkansstrategier inom precisionsmedicin.

Det dagliga arbetet sker i tät dialog med SciLifeLab Precision Medicine Capability och samverkanskontoret Operations Office vid SciLifeLab. Samverkanskontoret fokuserar specifikt på samverkansstrategi mellan SciLifeLab:s akademiska forskningsmiljöer och industri- och sjukvårdssektorn. Du kommer vara anställd vid KI institutionen för Onkologi-Patologi, men arbetet sker vid SciLifeLab:s kontor i Solna.  Nationellt och internationellt resande kan förekomma.

Vem är du?

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självständig och driven, mycket effektiv och som snabbt får en god blick av helheten. Du har förmågan att se möjligheter till förändring, innovation och förbättring i verksamheter, kapaciteten att driva igenom nya initiativ, samt har fingertoppskänsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du har hög arbetskapacitet, kan arbeta under tidspress och är fokuserad, men också en prestigelös lagspelare som inte rädd av att kavla upp ärmarna för att hjälpa till där det behövs. 

Du har en universitetsutbildning inom molekylärbiologi, kemi, medicin, eller liknande område med minst 5 års erfarenhet av att arbeta med samverkansfrågor inom akademi, häslo och sjukvård eller industri, gärna med erfarenhet från flera sektorer. God kännedom av det svenska life science ekosystemet och ett starkt kontaktnätverk är ett grundkrav.  Du har god administrativ- och organisationsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet av precisionsmedicin, projektledning, processarbete, etablering och uppföljning av strategiska samarbeten, och policyutveckling är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och dokumenterad förmåga att som person vara initiativtagande, flexibel och självgående. Du har mycket god social förmåga, är förtroendeingivande och har lätt att skapa nya kontakter.

Skallkrav utbildning

  • MSc inom ett vetenskapligt område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden (biomedicin, molekylärbiologi, kemi, miljöforskning, eller motsvarande).
  • Disputerad inom ett område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden ("molekylära biovetenskaper")

Meriterande utbildning

  • Projektledningsutbildning
  • Erfarenhet från att arbeta med affärsutveckling och immaterialrätt

Skallkrav erfarenheter och färdigheter

  • Minst 5 års arbetserfarenhet där fokus är samverkansfrågor mellan akademi, hälso och sjukvård samt industri.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, muntligen och skriftligen.
  • Erfarenhet från arbete som berör flera sektorer (akademi, industri, sjukvård)
  • Erfarenhet från att arbeta i EU projekt
  • Företags- /entreprenörserfarenhet
  • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Meriterande erfarenheter och färdigheter

  • Dokumenterad förmåga att skapa och bibehålla stora nätverk av personer, samt förmåga att kommunicera på ett effektivt och trevligt sätt.
  • Starkt kontaktnätverk inom akademi, industri, sjukvård och myndigheter
  • Stor kreativitet och engagemang i strategisk verksamhetsutveckling.
  • Erfarenhet av juridiska frågor inom offentlig sektor och/eller policyutveckling.
  • Innovationsledning
  • Grundläggande kännedom om artificiell intelligence inom life science
  • Internationell erfarenhet

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 december.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Anställningen är en tillsvidareanställning på 20 %, vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4590/2024
Kontakt
  • Päivi Östling, paivi.ostling@ki.se
  • Naima Kayser Leeoza, naima.kayser.leeoza@ki.se
Facklig företrädare
  • Helen Eriksson, OFR, helen.eriksson@ki.se
  • Henry Wölling, Seko, henry.wolling@ki.se
  • Per Hydbring och Nick Tobin, SACO , per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
Publicerat 2024-11-28
Sista ansökningsdag 2024-12-12

Tillbaka till lediga jobb