Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) bedriver forskning och utbildning inom området neurovetenskap från molekylär nivå till samhällsnivå. Avdelningen för Ögon och syn inom CNS fokuserar på oftalmologi, optometri och grundläggande visuell biologi. Pete Williams forskargrupp (Glaukom) söker nu en postdoktor som vill bidra till forskning om okulär neurodegeneration. Gruppen är unikt placerad för translationell forskning tack vare sin placering inom S:t Eriks ögonsjukhus i anslutning till forskningscampus Solna.

Din roll

Som postdoktor kommer du bedriva forskning med fokus på okulär neurodegeneration. Forskargruppen glaukom har ett aktuellt fokus på mekanismer för neurodegeneration och neuroprotection, i synnerhet; neurodegeneration, neurometabolism och neuroinflammation. Gruppen strävar efter att stärka sitt fokus på nya behandlingsstrategier med fokus på neuronal metabolism; specifikt NAD-biologi. I rollen förväntas du upprätthålla etablerade nätverk och samarbeten (grundläggande, translationell och klinisk till sin natur) med andra grupper på avdelningen, institutionen, på KI, nationellt och internationellt, samt nå ut till det allmänna samhället, och nyckelindustrin/pharma partners som labbet samarbetar med.

Pete Williams Lab ligger i S:t Eriks Ögonsjukhus, Solna, där du kommer att få chansen att interagera och arbeta i en internationell miljö med multidisciplinära grundforskare, kliniker och forskningskliniker.

Vem är du?

Vi söker en ambitiös forskare som visar karriärmomentum mot att bli en oberoende forskare (akademisk eller industri). Du bör visa entusiasm för grundläggande och translationell forskning och syfta till att bidra till våra forskningsprogram med fokus på neuronal metabolism med hjälp av djurmodeller och ny farmakologi. Vidare ser vi att du visar entusiasm för att förbättra människors hälsa genom grundläggande och översättbar neurobiologi. För att vara aktuellt ska du ha en doktorsexamen med en stark bakgrund inom antingen neurovetenskap, oftalmologi/visuell vetenskap, biomedicinsk vetenskap eller farmakologi. Tidigare erfarenhet av gnagarmodeller av okulära degenerationer, medicinsk kemi/farmakologi och metaboliska analyser är meriterande. Praktisk erfarenhet av gnagarskötsel, molekylärbiologiska tekniker, grundläggande neurovetenskapliga tekniker, mikroskopitekniker och farmakologi är starkt meriterande. Du ska ha goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift. 

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 november 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4088/2024
Kontakt
  • Pete Williams, Forskargruppsledare, pete.williams@ki.se
  • Veigabjörg Björgvinsson, HR-administratör, 08-52483225
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
Publicerat 2024-11-18
Sista ansökningsdag 2024-11-29
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb