Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en ambitiös postdoktor som besitter starka färdigheter inom molekylärbiologi och immunologi för att ansluta sig till vårt team som fokuserar på cellmedierad immunitet mot virusinfektioner. Vi erbjuder en stimulerande miljö i framkanten av ett snabbt framåtskridande forskningsfält. Den framgångsrika kandidaten kommer att ansluta sig till en grupp forskare som arbetar med relaterade ämnen.

Din roll

Marcus Buggerts grupp ligger i framkant när det gäller att bedriva innovativ forskning om cellmedierad immunitet vid hälsa, cancer och virussjukdomar. Våra studier är translationella och utnyttjar avancerad bulk- och sekvensering av enskilda celler, såsom flödescytometri, genredigering, RNA-seq, ATAC-seq, TCR-seq och proteomikanalys. Dessa verktyg tillåter oss att utforska heterogeniteten och funktionaliteten hos minnes T-cellsimmunitet i detalj. Våra mål inkluderar att undersöka mångfalden av cirkulerande och vävnadsresidenta minnes-T-celler hos människor, identifiera nya roller för minnes-T-celler i mänskliga vävnader och förbättra nuvarande immunologiska behandlingar för olika virussjukdomar, såsom COVID-19, influensa, och hiv.

Den postdoktorala kandidaten kommer att fokusera på att utröna immunologiska skillnader mellan olika vävnader i organdonatorer och hur virus-specifika T-celler skiljer sig funktionellt. Kandidaten kommer också att arbeta i nära samarbete med olika gruppmedlemmar för att använda och utbilda kollegor i implementeringen av genredigeringstekniker (t.ex. CRISPR-Cas9) för att mekanistiskt dissekera olika funktioner av human minnes-T-cellsbiologi vid virussjukdomar. Därför söker vi en postdoktoral kandidat med doktorsexamen som kommer att arbeta som en integrerad medlem i vårt team som kan driva sitt eget projekt framåt.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

För att kvalificera sig för postdoktorstjänsten måste kandidaten inneha en doktorsexamen i biomedicin eller ett relaterat område och ha visat forskningsexpertis, inklusive omfattande erfarenhet av molekylärbiologiska samt immunologiska tekniker, dokumenterat genom sin doktorsavhandling. Kandidaten bör ha fullständig behärskning av genredigeringstekniker, såsom CRISPR-Cas9, siRNA etc. Dessutom bör en stark kandidat ha en gedigen bakgrund i studier av mänsklig T-cellsbiologi vid virusinfektioner, inklusive SARS-CoV-2. Erfarenhet av sekvenseringstekniker, flödescytometri och virus-specifika T-celler kommer också att betraktas som meriter. Sökande bör ha förstaförfattarpubliceringar i erkända peer-reviewed tidskrifter. Dessutom är flytande engelska ett krav.

Det är särskilt meriterande att den sökande har

- Utbildats inom immunologi under sin doktorandutbildning

- Publikationer inom området human T-cellsimmunologi

- Fullständig behärskning av genredigeringstekniker (t.ex. CRISPR-Cas9)

- Gedigna statistikkunskaper

- Generering av multiparametriska flödescytometridata

- Omfattande erfarenhet av cellodling inom immunologi

- Flytande engelska

Det är meriterande att den sökande har

- Laboratoriemolekylära och cellbiologiska färdigheter (t.ex. beredning av RNAseq-bibliotek, etc)

Efter en samlad bedömning av de sökandes kompetens och meriter i förhållande till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vilken av dem som har bäst potential att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Läs mer om Centrum för infektionsmedicin

Läs mer om Marcus Buggerts forskning

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-07-10

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2767/2024
Kontakt
  • Marcus Buggert, Recruiting manager, marcus.buggert@ki.se
  • Jenna Almqvist, HR-Partner, jenna.almqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-06-27
Sista ansökningsdag 2024-07-10
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb