Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid avdelningen för reumatologi, Institutionen för medicin, Solna bedrivs forskning om muskuloskeletala sjukdomar, inflammatoriska såväl som icke-inflammatoriska. Avdelningen för reumatologi erbjuder goda möjligheter för både klinisk forskning på stora och unika patientgrupper från kliniken tillsammans med biomedicinsk och experimentell djurforskning. Tjänsten är på heltid i ca 6 månader med möjlighet till förlängning.

Din roll

Arbetsuppgifterna involverar arbete med forskningsprojekt inom immunmedierade sjukdomar, t.ex. systemisk lupus erythematosus (SLE) och lupusnefrit (LN), och i viss mån dess koordinering. Biostatistik och bioinformatik kommer att vara en viktig del av arbetet som kommer att bland annat innefatta regressionsanalyser och in silico modeller för prediktion av behandlingssvar och långtidsutfall. Provhantering från dess att proverna kommer från kliniken till laboratoriet samt data cleaning i stora databaser för kliniska projekt kommer att vara några av dina huvuduppdrag.

Vem är du?

Vi söker dig som vill vara involverad i innovativ forskning inom och har djup förståelse för autoimmuna sjukdomar. Du bör kunna förstå svenska på basal nivå, och vara flytande på engelska i både tal och skrift. Stor vikt läggs även vid personliga egenskaper. Excellent kommunikations- och samarbetsförmåga är av mycket stor vikt, eftersom du kommer att arbeta nära med andra forskare samt samarbetspartners från kliniken och patientorganisationer. Data cleaning kommer att vara en av dina huvuduppdrag, vilket kommer behöva djur förståelse och erfarenhet i databasen REDCap, i statistikprogrammet R, och programmeringsspråk. Tidigare erfarenhet av de aktuella arbetsuppgifterna och forskning inom precisionsmedicin vid SLE eller närliggande ämnen är meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskarteam Ioannis Parodis.

Läs om Team Ioannis Parodis på följande webbsida: https://ki.se/en/meds/team-ioannis-parodis

 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2448/2024
Kontakt
  • Ioannis Parodis, ioannis.parodis@ki.se;0722321322
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb