Vill du vara med och forma framtidens medicinska innovationer?

Karolinska Institutet, ett av världens ledande och EU:s främsta medicinska universitet, söker nu nya medarbetare till vår innovativa IT-avdelning. Tjänsterna är placerade vid campus på Nobels 5 väg i Solna och ingår i Utvecklingsgruppen. Gruppen stödjer KI:s forskning och utbildning och ansvarar för att utveckla de centrala IT-tjänsterna på Karolinska Institutet.

Genom att arbeta med systemutveckling och systemarkitektur i vårt team får du en unik möjlighet att vara med och forma den världsledande forskning och utbildning som bedrivs på lärosätet. Genom att jobba med de senaste teknologierna och utveckla centrala integrationer mot interna och externa system, kommer du att spela en avgörande roll i att förbättra hälso- och sjukvården för människor över hela världen.

Din roll

Du kommer att vara en del av vårt agila team bestående av 10 dedikerade och erfarna individer som brinner för att göra skillnad.

Vi söker med denna annons två nya medarbetare och hoppas således få in både utvecklings- och arkitekturkompetens i vårt team. Den exakta fördelningen av de båda kompetenserna får utkristalliseras när vi utvärderar sökanden till tjänsten.

Du kommer tillhandahålla operativt stöd och vägledning i IT-relaterade frågor, samt bidra till lösning av problem och förbättringar av kvalitet inom avdelningen och övriga organisationen. 

Exempel på arbetsuppgifter Systemarkitektur

 • Verka som en frontfigur inom såväl tekniska som strategiska dimensioner, genom att ta fram helhetslösningar och förbättringsförslag
 • Ge expertråd och vägledning inom systemarkitektur och systemutveckling i syfte att bidra till att förbättra IT-relaterad kunskap
 • Aktivt bidra till utformning och implementering av IT-strategier och policyer för att övergripande förbättra systemarkitekturen och systemutvecklingen inom KI

 Exempel på arbetsuppgifter systemutveckling

 • Aktivt bidra till att utveckla lösningsförslag för nya integrationer i samarbete med andra gruppmedlemmar och intressenter utanför IT-avdelningen
 • Hantera, underhålla och förvalta centrala integrationer mot interna och externa system för att säkerställa deras löpande funktionalitet och pålitlighet

Vem är du?

Vi söker dig som utmanas av att arbeta nära både verksamhet och IT. Du är duktig på att överblicka komplexa situationer och sätter dig metodiskt in i sammanhanget. Du har förmåga att tolka verksamhetskrav ur ett utvecklarperspektiv. Vidare är du strukturerad och driver arbetet framåt målorienterat utan att tappa helheten. Du har en hög kommunikativ förmåga och kan förklara tekniska fakta lättförståeligt. Du förstår vikten av att dokumentera i bestämda mallar och att följa gruppens arbetsmetoder (Scrum).

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning eller motsvarande inom relevant område
 • Mycket god erfarenhet av att jobba med systemarkitektur eller integrationslösningar, gärna i en Windows-miljö
 • Lång erfarenhet av backendutveckling
 • Kunskap inom SQL och C#
 • Svenska och engelska, i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av roll som teamledare, projektledare eller liknande
 • Erfarenhet av övriga programmeringsspråk
 • Erfarenhet av Scrum-arbete
 • Erfarenhet av myndighetsarbete och regulatoriskt arbete

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2286/2024
Kontakt
 • Fredrik von Feilitzen, 08-52480000
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb