Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker dig som vill du bidra till förbättrad hälsa för personer som lever med multipel skleros (MS). Bli en del av vår forskargrupp inom Neuroepidemiologi som består av kliniker, forskare, postdoktorer och doktorander. Vi är en ung och välkomnande grupp som arbetar i skärningspunkten mellan immunologi, epidemiologi och klinisk neurologi.

Din roll

Du kommer att fokusera på biverkningar och långsiktiga utfallsmått hos personer med MS som exponeras för sjukdomsmodifierande terapier (DMT) med hjälp av högkvalitativa, prospektivt insamlade data från nationella register. Specifikt planerar vi att utvärdera säkerheten för sjukdomsmodifierande terapier i den allmänna MS-populationen och hos gravida kvinnor med MS. Det föreslagna arbetet kommer att omfatta samarbete mellan epidemiologer, statistiker och kliniker som arbetar inom institutionen för klinisk neurovetenskap, division Neuro.

Som postdoktor kommer att arbeta med vårt forskarteam för att designa och genomföra forskning som är relevant för forskargruppens agenda samtidigt som du får en avancerad utbildning för att förbättra professionella färdigheter och för att utvecklas som oberoende forskare. Du kommer att ägna dig åt data- och databashantering och projektledning, upprättande av standar operating procedures (SOPs), analys, rapport- och manuskriptförberedelser och karriärutveckling. Postdoktorn kommer att bli ombedd att samarbeta med andra, inklusive doktorander, och tillhandahålla sin expertis i andra projekt. Det finns inga krav på att undervisa, men möjligheten finns om kandidaten så önskar.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av stora hälsorelaterade datamängder sam är en oberoende programmerare med expertis inom R, STATA, SAS, eller Python och med avancerad kunskap om relevanta beräknings- eller statistiska metoder.
 • En utbildning inom epidemiologi/folkhälsa, biostatistik eller datavetenskap.
 • Utmärkt dokumenterad vetenskaplig skrivförmåga och stark muntlig kommunikationsförmåga på engelska och organisatorisk förmåga.
 • Förmågan att initiera, genomföra och publicera framgångsrika forskningsprojekt, vilket framgår av en meritlista av publikationer i peer-reviewed vetenskapliga tidskrifter inom det medicinska området.

Du bör även ha:

 • Klinisk erfarenhet och förmågan att kommunicera populärvetenskap då vi har ett nära samarbete med patientföreträdare, kliniska forskare och sjuksköterskor.
 • Kunskap om multipel skleros och annan neuroinflammatorisk sjukdom.
 • Stark presentationsförmåga.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2185/2024
Kontakt
 • Mikaela Hernberg, HR-administratör, +46852483047
 • Kyla McKay, teamledare, 0851780000
 • Katarina Fink, teamledare, 0706571789
Facklig företrädare
 • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb