Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

På avdelningen för klinisk epidemiologi vid Institutionen för medicin Solna ligger vi i framkant av forskningsutvecklingen inom klinisk epidemiologi. Vi besvarar forskningsfrågor av intresse för patienter, vårdgivare, industri och beslutsfattare med hjälp av unika real-life data från klinisk praxis, biobanker och administrativa hälso- och sjukvårdsregister. Våra forskargrupper representerar alla delar av klinisk medicin; från obstetrik till kronisk inflammation. Att arbeta med oss kommer att ge dig en exceptionell möjlighet att lära av de bästa, samarbeta över forskningsområden och bidra till världsledande forskning.

Din roll

I Team Holmqvist använder vi en kombination av data från administrativa hälsoregister, kliniska kohorter, och kvalitetsregister i nära samarbete med translationella och kliniska reumatologiforskare vid institutionen och internationellt, för att besvara kliniskt relevanta frågeställningar. Vi letar nu efter en ny kollega som kommer få en viktig och bärande roll i vårt team, genom att koordinera projekt, hjälpa till med datauttag och beställningar och, om intresse finns, driva egna projekt.

Vi söker 1-2 projektsamordnare där rollen bland annat innefattar att administrera våra forskningsdatasamlingar, inklusive utdrag av data för olika forskningsprojekt från dessa källor, att bidra med analytisk och epidemiologisk expertis i olika projekt, samt att koordinera samarbetsprojekt vi har tillsammans med läkemedelsföretag. För dig som inte är disputerad erbjuder tjänsten en inblick i forskningsverksamheten och hur det är att disputera vid KI.

Vem är du?

Du har en PhD med inriktning mot epidemiologi eller en master i statistik/epidemiologi och har lång erfarenhet av att analysera och hantera svenska administrativa hälsodataregister, gärna i kombination med data från sjukvårdens kvalitetsregister och andra klinisk data.

Tjänsten kräver att du är flytande i engelska och svenska i tal och skrift, är strukturerad och van att arbeta med dokumentation. Det är meriterande om du tidigare har ansökt om etiskt godkännande av studier samt om du har haft huvudansvar för att beställa registerdata från registerhållare. Det är meriterande om du ansökt om och erhållit anslag. Du uppskattar att arbeta i team tillsammans med ämnesexperter och statistiker, och du uppskattar att arbeta i en roll där du ibland har en stöttande funktion (tar fram uppgifter för andra att analysera (tex variabler till ett dataset)) och ibland är den som driver projekt. Du är en van programmerare, och använder självständigt statistikprogramvara som tex SAS eller R. Vårt team är mycket samarbetsvilligt och vi arbetar tillsammans för att främja våra projekt. Därför letar vi bara efter nya kollegor som är intresserade av att samarbeta med andra. Du måste vara både snäll och vänlig.

Stor vikt kommer fästas vid kommunikativ förmåga och personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom Group Askling: https://ki.se/en/meds/research-group-johan-askling

Vårt arbete fokuseras kring olika inflammatoriska sjukdomstillstånd. Den nu varande tjänsten är primärt placerad i Team Holmqvist https://ki.se/forskning/grupper/reumatiska-systemsjukdomar-team-marie-holmqvist där arbete kring sjudomarna myosit och systemisk skleros bedrivs. Vi är ett litet men växande team där det finns medarbetare på olika akademiska nivåer, doktorander, master-studenter, postdocs. Jag som leder teamet är läkare i botten och arbetar kliniskt ca 50%.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2029/2024
Kontakt
  • Marie Holmqvist, marie.holmqvist@ki.se0732–480108
Facklig företrädare
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb