Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutet för miljömedicin (IMM) vid Karolinska Institutet bedriver tvärvetenskaplig avancerad forskning inom miljö- och arbetsmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klargöra hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och hur de interagerar med gener. IMM är ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMM:s forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare och deltar i nationella och internationella expertgrupper.

Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa är ett tvärvetenskapligt team som forskar om metoder för att identifiera risker för ohälsa och främja hälsa på arbetsplatsen och i privatlivet. Det finns stora fördelar med att investera i arbetsmiljö och hälsorelaterade insatser för både individen, arbetsgivaren, samhället och det avgörande att forskningsresultat snabbt kommer till användning och gör nytta. Vi bedriver därför även implementeringsforskning där vi undersöker de bästa sätten att föra in ny kunskap i olika typer av verksamheter.  

Din roll

En postdoktortjänst är tillgänglig vid enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa. I rollen som postdoktor kommer du att arbeta på flera projekt som kretsar kring lärares arbetsmiljö och lärares arbetshälsa. Arbetet innefattar databearbetning, datahantering och dataanalys. Du kommer även att medverka i författandet av vetenskapliga artiklar och förväntas bidra med nya idéer för ansökningar för forskningsmedel. Du kommer även att vara delaktig i uppstarten av ett nytt projekt där du kommer att ansvara för rekryteringen av deltagare och enkätkonstruktion. Anställningen är en visstidsanställning i 12 månader. 

Vem är du?

Vi söker en mycket motiverad kandidat med erfarenhet i forskning om lärares psykosociala arbetsmiljö och arbetshälsa. Det är meriterande om den sökande har tidigare erfarenhet av att utvärdera och analysera lärares psykosociala arbetsmiljö med hjälp av arbetsstressmodeller. Erfarenhet av både kvantitativ och kvalitativ dataanalys av psykosociala arbetsfaktorer i skolan är meriterande. Kunskaper om avancerade statistiska metoder och statistikprogram som t.ex R, STATA eller SPSS är nödvändig. Det är meriterande om den sökande har tidigare erfarenhet av att arbeta i skolor och är bekant med de olika policyreformer som inramar arbetsplatsstrukturerna som finns i skolan. Du ska ha en god kommunikationsförmåga och förmåga att interagera socialt och vetenskapligt med andra medlemmar av forskningsenheten, samt samarbetspartners. Arbetsspråket är på både engelska och svenska. Den sökande ska vara entusiastisk, noggrann, självgående och ansvarsfull. Personlig lämplighet är viktig.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1903/2024
Kontakt
  • Lydia Kwak, docent, +46852487129,lydia.kwak@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, +46852487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, +46852487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga och Nanna Fyhrquist, SACO-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb