Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vi söker 1-2 motiverade forskningsassistent(er) till vår forskargrupp med inriktning mot partikeltoxikologi och hudsensibilisering vid enheten för biokemisk toxikologi, Institutet för miljömedicin (IMM). Forskningen vid enheten syftar till att förstå sambandet mellan exponering för kemikalier och komplexa negativa hälsoeffekter, såsom cancer och effekter orsakade av hormonella störningar. Under 2-3 månader kommer assistenten delta i olika spännande projekt med fokus på att förstå mer om metoder för att bedöma kemikaliers hudsensibiliserande förmåga samt toxiska effekter av partiklar.

Din roll

Forskningsassistentens huvuduppgift kommer vara att odla olika typer av celler (lungceller, keratinocyter, monocyter), exponera dem för olika kemikalier och partiklar och utföra toxicitetstester med en rad olika metoder inklusive viabilitetstest, analys av cytokinfrisättning samt aktivering av signalvägar i cellen med hjälp av KeratinoSens assay. Forskningsassistenten kommer också att utföra statistik, skriva manuskript och delta i möten och diskussioner med samarbetspartners.

Vem är du?

Den sökande bör ha en masterexamen i toxikologi och praktisk utbildning i laboratoriearbete med cellodling och toxicitetsbedömning. Tidigare arbete med nanopartiklar och hudsensibiliserande ämnen och ovan nämnda metoder är meriterande. Kandidaten måste vara mycket motiverad och organiserad. Kandidaten ska kunna arbeta väl i ett team med forskare, ha god samarbets- och kommunikationsförmåga och ska kunna kommunicera väl på engelska, både muntligt och skriftligt.

Sökande som inte har avlagt masterexamen vid ansökningstidens utgång kan också söka, förutsatt att alla krav för avlagd examen är uppfyllda före avsett anställningsdatum. Detta ska i så fall styrkas av den sökandes programdirektör, studieledare eller motsvarade.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

https://medarbetare.ki.se/people/hanna-l-karlsson

https://ki.se/imm/enheten-for-biokemisk-toxikologi

 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1813/2024
Kontakt
  • Hanna Karlsson, docent, +46852487576,hanna.l.karlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, +46852487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , +46852487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga och Nanna Fyhrquist, SACO-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb