Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vill du bidra till att förbättra småbarns och föräldrars hälsa?

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med målet att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder för att förbättra hälsan. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 12 forskargrupper, omkring 110 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Vi söker nu en programsamordnare på heltid för att samordna och administrera Early Equity, ett Forte-finansierat program med tio olika forskningsprojekt där vi utvecklar universella, selektiva och indikerade insatser för att stärka barns välbefinnande och psykiska hälsa under de första fem åren.

Din roll

Du kommer att ingå i forskargruppen Epidemiologi av psykiatriska tillstånd, substansanvändning och social miljö (EPiCSS) vars fokus är tidiga insatser och förebyggande av psykisk ohälsa och psykiatriska störningar (inklusive missbruk), genom att förstå risk- och skyddsfaktorer i sammanhanget av den sociala miljön.

Som Programsamordnare inom programmet ”Early Equity” kommer du:

 • Samarbeta med projektledarna i forskningsprojekten kring utformning, genomförande, datainsamling, analys och utvärdering av insatser som främjar psykisk hälsa och förebygger psykisk ohälsa inom verksamheter som arbetar med blivande föräldrar och familjer med barn mellan 0-5 år.
 • Ansvara för övergripande samordning av projekten och vara en länk mellan programmets styrgrupp och projektledarna.
 • Tillsammans med projektgrupperna att samordna arbetet med personal i förebyggande socialtjänst samt mödra- och barnhälsovård.
 • Föra strategiska dialoger med styrgrupp och samarbetspartners.
 • Gallra, granska och sammanställa data i den senaste litteraturen kring tidiga insatser för att stärka barns psykiska hälsa.

Vem är du?

Vi letar efter dig som är självgående, tar egna initiativ, har lätt för att samarbete och trivs med att skapa kontakter. Du kommer arbeta med styrgruppen, ett litet och sammansvetsat team men också i större sammanhang med projektledarna och ansvariga i involverade verksamheter. Det är viktigt att du är beredd på att arbetsuppgifterna kan skifta då det ingår flera projekt och verksamheter i programmet. Det är viktigt att du är noggrann, håller deadlines och har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som har:

 • Master inom psykologi, folkhälsa eller annat relevant område
 • Erfarenhet av projektarbete och forskning inom barn, prevention eller främjande av psykisk hälsa
 • Erfarenhet av att arbeta med samordning och nätverksarbete
 • Grundläggande kompetens och utbildning i statistik och datahantering
 • Erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter på engelska

Det är särskilt meriterande om du har:

 • Disputerat inom psykologi, folkhälsa eller annat relevant område
 • Kunskap om främjande och preventiva folkhälsoinsatser
 • Erfarenhet och utbildning i att genomföra systematiska litteraturöversikter
 • Kliniska erfarenheter från vården eller socialtjänsten alt arbetslivserfarenhet inom folkhälsoområdet
 • Erfarenhet av administration och att arbete i forskningsprojekt/-program
 • Avancerade färdigheter i programvaror för kvantitativ statistik
 • Har ett nationellt/internationellt professionellt nätverk

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige.

Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Medarbetare inom forskargruppen EPiCSS erbjuds en dynamisk arbetsplats där du kommer att samarbeta med flera experter inom folkhälsoområdet. Det finns goda möjligheter att utvecklas och växa i din karriär. Om du är har ett intresse för att förändra och förbättra små barns psykiska hälsa och har de nödvändiga kvalifikationerna och erfarenheterna, välkomnar vi din ansökan.

Placering: Solna, Torsplan

Institutionen för Global Folkhälsa
Läs mer om forskargruppen EPiCSS

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-05-17.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1801/2024
Kontakt
 • Lene Lindberg, lene.lindberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Saco styrelse, saco@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb