i utbildning och forskning

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vid institutionen för fysiologi och farmakologi undervisar vi och bedriver internationellt erkänd, högkvalitativ forskning inom fysiologi, farmakologi, anestesiologi och intensivvård. Vi har cirka 400 anställda, 30 forskargrupper och 90 doktorander. Nu vill vi förstärka vårt team med en ny biträdande lektor. Vi erbjuder en kreativ forskningsmiljö och ett dynamiskt undervisningsutbud vid Biomedicum Karolinska Institutet Campus Solna och i Bioclinicum vid Karolinska Universitetssjukhuset, vilket ger unika möjligheter till translationell forskning inom våra ämnen.

Mer information om forskning på https://ki.se/fyfa

Din roll

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att:

  • bedriva forskning i forskargruppen Molekylär träningsfysiologi för att undersöka effekterna av fysisk aktivitet på skelettmuskulatur och andra vävnader och celler som reagerar på träning
  • skapa studiedesign, utföra humanfysiologiska träningsexperiment och hantera forskningsprojekt
  • utföra analyser både i våtlab och in silico samt publicera och kommunicera resultat
  • bidra till utbildningsprogram såsom masterprogrammet i integrerad fysiologi och farmakologi, kurser på doktorandnivå och utbildning på kandidatnivå
  • självständigt driva och utveckla kurser, både teoretiska och praktiska, inom ämnen som fysiologi, grundläggande medicinsk vetenskap och bioinformatik samt bidra till deras utvärdering och kvalitetskontroll

Anställningen som biträdande lektor är tidsbegränsad i 6 år med rätt att ansöka om befordran till universitetslektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Bedömningsgrunder

Vetenskaplig och pedagogisk expertis och tidigare erfarenhet kommer att vara viktigast vid bedömningen av de sökande.

Den framgångsrika kandidaten bör kunna utföra hela spektrumet av vetenskap från idé, design till utförande av humanfysiologiska träningsexperiment, projektledning och analys och publicering. Du bör vara skicklig både inom våtlaboratoriemetodik och in silico bioinformatisk analys. Vidare baseras bedömningen på tidigare ansvar inom alla nivåer av engagemang i utbildningsprogram inklusive utveckling och ledarskapsansvar för kurser.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom medicinsk forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Biomedicum, Campus Solna 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 mars 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-909/2024
Kontakt
  • Carl Johan Sundberg, carl.j.sundberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
  • Niklas Andersson, ST, niklas.andesson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-02-23
Sista ansökningsdag 2024-03-08

Tillbaka till lediga jobb