Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Prostatacancergruppen på MEB bedriver internationell spetsforskning inom prostatadiagnostik och skräddarsydd behandling. Specifikt har gruppen under fler år jobbat med artificiell intelligens-baserade modeller för att assistera patologer i deras bedömning av prostatabiopsier.

Din roll

För att åstadkomma modeller baserade på artificiell intelligens för att användas för patologisk bedömning av prostatabiopsier så krävs att de fysiska glas som biopsierna ligger på digitaliseras med hjälp av speciella scannrar för digital patologi. Kliniska variabler som beskriver biopsierna behöver också samlas in från rapporter skrivna av patologer på flera olika språk. Ditt ansvar är: 1) att noggrant gå igenom rapporterna i PDF format och samla in kliniska variablerna till strukturerade Excel tabeller; 2) att digitalisera biopsier genom att scanna dem till högupplösta bilder med hjälp av en digitalpatologiscanner; 3) att bidra till andra uppgifter kring insamling/kurering av data vid behov.

Tjänsten är en timanställning på maximalt 12 månader med flexibla arbetstider. Arbetet är till sin karaktär oregelbundet och arbetstider kommer att erbjudas när arbete finns tillgängligt. Arbetet kan bara utföras på plats i Solna. Den som anställs kommer behöva vara tillgänglig för start omgående.

Vem är du?

Att kunna läsa patologirapporter på minst två av följande språk (listade i prioritetsordning) är ett krav: italienska, finska, franska, spanska. Andra språkkunskaper anses meriterande. Du ska även kunna kommunicera med kollegor på engelska. Tidigare erfarenhet av digital patologiskanning är ett krav. Tidigare erfarenhet av drift av Grundium Ocus-skannrar anses vara en stark merit. Övriga kunskaper inom medicin, digital patologi eller datavetenskap anses meriterande men krävs inte. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är noggrann, har känsla för detaljer och arbetar väl självständigt och tillsammans med andra.

Vad erbjuder vi?

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Deltid (timlön) / Part-time (hourly)
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3605/2023
Kontakt
  • Martin Eklund, martin.eklund@ki.se
  • Kimmo Kartasalo, kimmo.kartasalo@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb